Читај ми!

Борба за Европу - Партизан на Бановом брду против Чукаричког, ТСЦ у Лучанима против Младости

Фудбалери Чукаричког дочекују играче Партизана на Бановом брду у мечу 36. кола Суперлиге Србије. Дуел је на програму од 18.30. У истом термину играће се меч у Лучанима између ТСЦ-а и Младости.

Борба за Европу - Партизан на Бановом брду против Чукаричког, ТСЦ у Лучанима против Младости Борба за Европу - Партизан на Бановом брду против Чукаричког, ТСЦ у Лучанима против Младости

До краја првенства Србије у фудбалу остала су још два кола, а Чукарички и Партизан, односно ТСЦ се грчевито боре за позиције које би им донеле европски излет.

Фудбалере Чукаричког само победа против Партизна оставља у игри за пласман у квалификације за Лигу конференција. С друге стране пред црно-белима је једна од две одлучујуће утакмице у борби за друго место које води у квалификације за Лигу шампиона.

Лоша традиција, односно статистика је пред играчима Партизана, а то може бити и мотив за позитиван резултат, јер га на Бановом брду нису остварили три године, а на последња три меча уписали су исти број пораза.

Партизан је у дуелу против Младости прекинуо низ од шест утакмица без победе. Тренер Партизана Алберт Нађ је на конференцији истакао да је имао разговор са играчима после тријумфа над Лучанцима и додао да играчи треба да верују у себе.

"Постоји једна психолошка баријера. Играчи су професионалци, требало би да верују у себе, верујемо у њих. Надам се да ће изаћи на терен против Чукаричког као против Напретка. Пробаћемо да наметнемо свој ритам, али морамо и да обратимо пажњу на транзицију Чукаричког", навео је тренер Партизана.

Црно-бели су последњи пут победили Чукарички на Бановом брду 9. маја 2021. године.

Ваља истаћи и податак да је Алберт Нађ у сезони 2008/09. носио дрес Чукаричког. Одиграо је 33 утакмице и постигао гол, а на крају шампионата 2009. је завршио играчку каријеру.

Тренер фудбалера Чукаричког Горан Станић изјавио је да очекује другачију утакмицу против Партизана у односу на сусрет од пре месец дана у којем његов тим победио црно-беле резултатом 3:2.

"Не верујем да ћемо одиграти исту утакмицу као што је то био случај пре месец дана. Уосталом, сваки меч је прича за себе, тако ће бити и овог пута. Свакако да ћемо имати своје принципе игре, али и Партизан поседује екстра квалитет, а понекад играте онолико колико вам ривал дозволи. Тешко је предвидети како ће се одвијати утакмица, али је врло битно да имамо одговор на сваку ситуацију", рекао је Станић на конференцији за медије.

Поред меча београдских ривала, ТСЦ ће играти против Младости и мислима бити у главном граду, јер Партизан има два бода више од тима из Бачке Тополе. Уколико дође до Партизановог кикса, а ТСЦ буде искористио лош резултат црно-белих доћи ће и до промене на врху табеле у Суперлиги Србије.

Суперлига Србије (плеј-оф), 36. коло:

Четвртак:
Раднички 1923 - Војводина 0:0
Напредак - Црвена звезда 0:4

Петак:
Младост - ТСЦ 18.30
Чукарички - Партизан 18.30

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије