Читај ми!

Преминуо још један узбуњивач Боинга

Узбуњивач који је упозорио на грешке у производњи боинга 373 макс, Џошуа Дин, преминуо је након кратке болести. Дин је други узбуњивач те компаније који је умро ове године. У марту је Џон "Мич" Барнет, такође узбуњивач, извршио самоубиство.

Дин (45) бивши ревизор квалитета за добављача компаније "Боинг", "Спирит аеросистемс", претходно је поднео жалбу америчкој Федералној управи за ваздухопловство (ФАА) наводећи ''изразито недолично понашање вишег менаџмента квалитета производње линије 373'' у Спириту.

"Спирит" је прошле године отпустио Дина, након чега је он упутио жалбу Министарству рада, наводећи да је отказ чин освете због изражавања забринутости за безбедност, преноси Гардијан.

Према наводима Сијетл тајмса, Дин је хоспитализован због проблема са дисањем. Био је интубиран, а добио је упалу плућа и инфекцију пре него што је преминуо две недеље касније.

Дина је заступала иста адвокатска канцеларија као и другог узбуњивача Бионга Џона ''Мича“ Барнета, који је, како су медији јавили, у марту извршио самоубиство.

Барнет је радио за "Боинг" готово три деценије, а за Њујорк тајмс је 2019. рекао да је пронашао ''металне комаде” који висе преко жица преко команди за летење и који су могли да изазову ''катастрофално” оштећење да су продрли у жице.

Навео је да је управа игнорисала његове притужбе и преместила га у други део фабрике.

Прошлог месеца је још један Боингов узбуњивач, Сем Сејлфур, рекао је пред Америчким конгресом да у компанији ''не постоји безбедносна култура“ и навео да су запослени који су подигли узбуну ''игнорисани, маргинализовани, угрожени, стављени на страну и горе од тога“.

Истакао је да се плаши ''физичког насиља“ након што је јавно изнео да је забринут.

Током 2018. и 2019. године два авиона  типа "737 макс" су се срушила, а у несрећама је погинуло 346 људи.

Амерички регулатори воде истрагу у Боингу, након што су у јануару отпала врата током лета на "боингу 737 макс 9".

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара