Нове технологије у управљању ванредним ситуацијама тема Треће меморијалне конференције "Предраг Марић"

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић присуствовао је Трећој меморијалној конференцији "Предраг Марић" и поручио да је она постала традиционално место окупљања теоретичара и стручњака у области безбедности које Министарство унутрашњих послова изузетно подржава.

Министар Гашић је истакао да је начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић темеље ове службе градио истинским вредностима које морају да одликују сваког њеног припадника, а то су храброст, посвећеност, хуманост, колегијалност и највиши степен професионализма.

"Сви знамо колико је посао припадника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова тежак, одговоран и захтеван и колико је неопходна и важна наша брига о свакодневном чувању безбедности наших грађана, а поготово током природних катастрофа. У тој нашој заједничкој борби и бризи за становништво, не смемо никада заборавити оне личности које су током свог радног века залагањем и огромним трудом оставиле неизбрисив печат у нашој великој породици Министарства унутрашњих послова“, поручио је министар Гашић.

Министар Гашић је додао да је тема овогодишње конференције усмерена ка употреби нових технологија у управљању ванредним ситуацијама, за шта се и сам Предраг Марић залагао.

Вршилац дужности помоћника министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић поручио је да оваква конференција представља сећање на Предрага Марића и научни скуп, али исто тако и оду професионализму, раду и посвећености.

"Оно чему је Предраг Марић посветио читав свој живот, то је Сектор за ванредне ситуације, као главној служби за спасавање у Републици Србији. Сектор за ванредне ситуације сада је модерна служба која се изузетно снажно развија, а протекла година је била година највећег улагања у Сектор“, поручио је Чаушић, захваливши се министру Гашићу на подршци.

Ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић истакао је да су искуство Предрага Марића, као и његова стручност и спремност у поступању приликом многих ванредних ситуација оставиле дубок траг не само у полицији, већ и на матичном Факултету безбедности и широј друштвеној заједници.

Овом приликом, министар Гашић доделио је председнику Црвеног крста Србије проф. др Драгану Радовановићу награду за изузетан стручни допринос у области управљања ризиком од катастрофа, док је ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић доделио награду за најбољи научни рад са Друге меморијалне конференције лауреатима проф. др Зорану Јефтићу и проф. др Мирославу Младеновићу.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се