Читај ми!

Дуљај: На крају се памти резултат

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај истакао је након пораза у полуфиналу Купа Србије од Црвене звезде да се на крају памти само резултат.

Фудбалери Црвене звезде савладали су Партизан 2:0 у полуфиналу Купа Србије.

"На крају се памти резултат. Звезда је била боља за та два гола. Ми смо у напад ставили два брза играча и ту смо ставили у проблем Звезду. Али, наивно смо примили први, потом и други гол. Касније је утакмица била избалансирана и било је простора за играче Звезде, јер смо ми морали да ризикујемо са више играча напред. Изузетно је тешко играти са Звездом на њиховом стадиону два пута у четири дана. Морамо да се спремамо за наредни меч", рекао је Дуљај.

Црвена звезда ће у финалу Купа Србије играти против Војводине, која је савладала Раднички из Крагујевца резултатом 1:0.

Дуљај на конференцији за медије: Фудбал се игра 90 минута

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај изјавио је на конференцији за медије да је Црвена звезда заслужено победила у полуфиналу Купа Србије и додао да је тешко играти са црвено-белима у четири дана на стадиону "Рајко Митић".

"Фудбал се игра 90 минута. У првих 25 минута смо били бољи. После првог гола Звезда је преузела конце у своје руке. Имали су много простора. Морали смо да ризикујемо, посебно у другом полувремену и самим тим смо дали Звезди могућност да имају контре и полуконтре, шансе, али наши играчи су то спречили", рекао је Дуљај.

Партизан је пре четири дана поражен од Црвене звезде резултатом 3:2 у 173. вечитом дербију.

"Тешко је играти са Звездом у четири дана на стадиону 'Рајко Митић'. Било је доста дешавања, али то не умањује победу Звезде", додао је тренер Партизана.

Дуљај је истакао да није оптерећен статусом на месту тренера клуба из Хумске.

"Мој статус у клубу је под знаком питања од првог дана. На људима из клуба је да реше какав ће бити мој статус. Најважније је шта остављам следећем тренеру. Да ли је то екипа која има потенцијал. Ако погледамо данашње играче, да кренемо од Ковачевића, који има 19 година, капитен Марковић 24-25, Гох 22, Северина 23, Баждар 20 година. То су играчи који имају садашњост и будућност. Време ће показати да ли је то био исправан пут или не", истакао је тренер Партизана.

Дуљај је навео да Партизан мора да живи од продаје играча.

"Још зимус су отишли Илић и Белић, али то не треба да буде алиби. Има ту много ствари које су кренуле лоше од почетка. Припреме, које смо провели тамо где није требало. Партизан није заслужио да тренира тамо где су нас послали. То не умањује ово што се данас догодило", додао је тренер Партизана.

Дуљај: Волео бих да продужим уговор

Тренер Партизана је пре почетка утакмице одржао говор играчима због чега је каснио почетак меча са Звездом.

"То је уобичајено. Да ли смо спремни да дамо све од себе. Ако дате све од себе, нико вам неће замерити. Увек можете да грешите, али навијачи вам неће опростити ако не дате максимум и ако нисте борбени. Нисмо хтели да правимо циркус јер Партизан има традицију и нисмо ми ти треба да каљају институцију дербија јер то нису радили ни други пре нас, па нећемо ни ми", истакао је Дуљај.

Стратег црно-белих је говорио и о младом нападачу Партизана Самеду Баждару.

"Илић и Белић су направили велике трансфере. Верујем да ће и Баждар са овим играма, после повреде Салдање. Речено му је да вредно ради и дочека својих пет минута. Вредно је радио, али постигао је сасвим довољно голова да су га страни агенти приметили. Верујем да ће направити добар трансфер", рекао је тренер Партизана.

Дуљај је навео да ће на крају сезоне разговарати са челницима Партизана о новом уговору.

"Наравно да бих волео да останем са овом екипом. Пре пар месеци у разговору са директором било је говора о уговору. Рекао сам да треба сачекати. Код мене је важна реч, а не потпис. Уговор нема неку вредност. Да сам хтео, могао сам да потпишем пре два месеца. Треба да видимо да ли су људи у клубу задовољни оно што ја радим. Уколико видимо да има потенцијала, наравно да бих волео да останем. Треба видети начин на који ћемо завршити ову сезону", закључио је Дуљај.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво