Извор: РТС

Четврти дан игара у Паризу - злато за Аруновићеву и Микеца, баскеташи Србије победили Американце

Четвртог такмичарског дана Олимпијских игара у Паризу стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су златну медаљу у дисциплини десет метара ваздушни пиштољ - микс. Пливачи Андреј Барна и Велимир Стјепановић нису успели да изборе финале на 100 метара слободним стилом. Веслачица Јована Арсић није успела да се пласира у полуфинале женског скифа. Веслачи Николај Пименов и Мартин Мачковић остали су без финала у дисциплини дубл скул. Ватерполисти су неочекивано поражени од Аустралије. Одбојкаши су изгубили у регионалном дербију од Словеније и тако знатно умањили шансе за пролаз у нокаут фазу. Почео је турнир у баскету 3x3, а селекција Србије је у првом колу забележила победу над тимом Сједињених Држава.

Резиме данашњих резултата српских олимпијаца

- Стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су златну медаљу у дисциплини десет метара ваздушни пиштољ - микс, што је прво одличје за српски тим на Олимпијским играма у Паризу.

Јована Арсић није успела да се пласира у полуфинале женског скифа. Представница Србије заузела је пето место у трећој четвртфиналној групи са временом 7:56,18.

- Српски веслачи Николај Пименов и Мартин Мачковић нису успели да се пласирају у финале дисциплине дубл скул. Српска посада је прву полуфиналну трку завршила као четврта за 6:17,35 иза Холанђана, Шпанаца и Румуна.

- Ватерполисти Србије поражени су од селекције Аустралије 8:3 у другом мечу групне фазе на Олимпијским играма.

- Пливачи Андреј Барна и Велимир Стјепановић пласирали су се у полуфинале на 100 метара слободним стилом. Барна је своју квалификациону групу завршио као четврти резултатом 48,34, док је Стјепановић био пети у својој групи са временом 48,40.

- Одбојкашка репрезентација Србије изгубила је од Словеније са 3:0 у сетовима утакмицу другог кола групе А олимпијског турнира у Паризу и тако знатно умањила шансе да прође у нокаут фазу такмичења.

- Српски пливачи Андреј Барна и Велимир Стјепановић били су 14. и 16. у својим полуфиналним групама на 100 метара слободним стилом, па нису изборили финалну трку, где је отишло осам најбржих такмичара из обе групе.

- Баскеташи Србије су победом над селекцијом Сједињених Држава резултатом 22:14 започели такмичење на Олимпијским играма.

Биланс медаља након четвртог дана

После четвртог дана Олимпијских игара подељена је укупно 161 медаља. 

У четвртом дану Игара такмичари су освојили 16 одличја, укључујући ту и прву медаљу, и то златну, коју су Србији донели Зорана Аруновић и Дамир Микец у стрељаштву, у дисциплини 10 метара ваздушни пиштољ - микс. 

Сједињене Државе имају укупно 26 одличја, али свега четири злата. По укупном броју први иза Американаца су Французи са 18, те Кинези са 14 медаља.

Следе тимови Јапана и Велике Британије са по 13, односно, 12 одличја.

АустралијаЈужна Кореја и Италија имају по 11, Италија осам, а Канада шест медаља.

Ипак, распоређени према устаљеном редоследу где је најуспешнији комитет који има највише златних одличја, тим Јапана је и даље најбољи (седам злата).

Иза су у том контексту Кина и Аустралија са по шест, те Француска и Јужна Кореја са по пет златних медаља.

Србија дели 16. место са Азербејџаном, Новим Зеландом, Румунијом, Словенијом и Узбекистаном

Петог дана такмичења поделиће се још 18 одличја.

Teнис: Мареј још неће у пензију, јуначки са Евансом се пласирао у четвртфинале

Британски пар у мушкој конкуренцији Данијел Еванс и Енди Мари пласирао се у четвртфинале победом над Белгијанцима Сандером Жилом и Јораном Флихеном са 2:1 у сетовима (6:3, 6:7, 11:9).

Колико је било набоја и драме у овом дуелу, види се и по сузама Ендија Марија након меча. Њему је нарочито тешко, јер се ради о последњем турниру у каријери и сваки меч фактички може да му буде и последњи.

Одбојка: Француски одбојкаши максимални против Канаде

Мушка одбојкашка репрезентација Француске савладала је Канаду у мечу другог кола групе А на Олимпијским играма у Паризу резултатом 3:0 (25:20, 25:21, 25:17).

Французима је ово други тријумф, после победе над Србијом у првом колу, тако да су изабраници Андрее Ђанија обезбедили пролаз у наредну фазу, а за прво место групе бориће се са Словенијом 2. августа.

Одбојкаши Канаде изгубили су и други меч на Олимпијским играма. Прво су поражени у дуелу са Словенијом (3:1 у сетовима), да би и данас остварили неуспех.

Управо су ти резултати Канаде нада репрезентације Србије, пошто "орлови" са том селекцијом играју 3. августа у последњем колу и имају императив победе.

Уколико славе, српски одбојкаши имаће велике шансе да уђу у круг најбољих трећепласираних екипа и остваре пласман у четвртфинале. Наравно, пролазак Србије зависи и од резултата у другим групама, али прилику да наставе такмичење имају само уколико сломе отпор Канаде.

Кошарка: Немци сигурни против Бразила пред дерби са Француском

Кошаркаши Немачке уписали су и другу победу у групи Б, савладавши Бразил са 86:73.

Светски прваци из Маниле су после првих 10 минута имали двоцифрену предност од 22:10, на шта су Бразилци одговорили са 30:18, те је резултат на полувремену био поравнан - 40:40. Састав Аце Петровића је поклекао у наставку, дошавши до другог пораза на Олимпијским играма.

Денис Шрудер је био најефикаснији играч на обе стране са 20 поена. Од саиграча га је пратио Франц Вагнер са 17 поена. Ајзак Бонга је забележио 15, а Андреа Обст 14 поена.

Кошаркаш Црвене звезде Јаго дос Сантос је завршио меч на врху листе стрелаца код Бразила са 18 поена уз осам асистенција. Витор Бените је сем њега био једини двоцифрени код "кариока" са 17 поена.

Немци и Французи имају максимални учинак са две победе пред окршај у последњем колу за прво место. Јапан и Бразил су без победе.

Резултати другог кола

Уторак:

Група А
Шпанија - Грчка 84:77
Канада - Аустралија 93:83

Група Б
Француска - Јапан 90:94
Бразил - Немачка 73:86

Среда:

Група Ц
Порторико - Србија 17.15
САД - Јужни Судан 21.00

Фудбал: Заокружена групна фаза, познати парови четвртфинала

Фудбалери Парагваја победили су Мали са 1:0, а Јапан селекцију Израела истим резултатом, у последњем колу Групе Д.

Јапан и Парагвај иду даље са првог и другог места, док су за Мали и Израел Олимпијске игре завршене.

Претходно су, у групи А, Француска и Сједињене Државе победиле Нови Зеланд и Гвинеју са по 3:0

Такође, фудбалери Аргентине су у групи Б победили Украјину са 2:0 у трећем колу групне фазе олимпијског турнира, док је Мароко био бољи од Ирака са 3:0.

Мароко иде у четвртфинале са првог, а Аргентина са другог места, док су Игре завршене за Украјину и Ирак.

Фудбалери Египта су изненађујуће славили у утакмици са Шпанијом са 2:1, док су Узбекистанци и Доминиканци ремизирали 1:1 у последњем колу групе Ц. 

Репрезентација Египта је групну фазу завршила на првом месту са седам бодова, док је Шпанија друга са шест. Обе селекције су се пласирале у четвртфинале ОИ.

Доминиканска Република је такмичење на Играма завршила на трећем месту са два бода. Узбекистан је четврти са једним бодом.

Парови четвртфинала (2. август):

15.00 Мароко - САД
17.00 Јапан - Шпанија
19.00 Египат - Парагвај
21.00 Француска - Аргентина

Фото: Танјуг/АП
CAROLINE BLUMBERG

Баскеташи Србије надиграли Американце

Баскеташи Србије убедљиво су савладали Американце 22:14 у првој утакмици олимпијског турнира у Паризу.

Меч је почео изузетно напето, Американци су водили са три поена предности, имали ритам, али су српски баскеташи направили одличан преокрет.

Резултат је био 13:11 за Србију када су Васић и Стојачић убацили у већу брзину. "Орлови" су везали пет поена у низу, повели са 16:11 и тада је било јасно да је меч ту технички већ био одлучен.

При вођству 20:14, за нашу селекцију, Стојачић је погодио двојку и "са кусуром" ставио тачку на меч.

Са разгласа се у том тренутку чула песма Наде Топчагић "Јутро је", а победу су са баскеташима прославили бројни српски олимпијци који су их бодрили са трибина.

Наредни дуел баскеташи играју у среду од 19.05, а ривал ће им бити екипа Кине.

Ток меча баскеташа Србије против Америке

Крај меча, победа Србије 22:14.

Мајсторовић враћа двојку - 20:14;

Медокс погађа двојку, Американци смањују на 18:14;

Поново Стојачић, предност Србије 18:12;

Стојачић закуцава за 17:12;

Медокс смањује на 16:12;

Поново Бранковић - 16:11;

Бранковић и Стојачић изиграли Американце - 15:11;

Васић половичан са линије пенала, Србија води 14:11;

Американци смањују на 13:11;

Бранковић реализовао оба бацања после фаула, Србија води 13:10;

Најбољи баскеташ на свету половичан - 11:10;

Закуцавање Сројачића за 10:10, имаће и слободна бацања;

Сада Сједињене Државе преокрећу - 9:10

Изједначено је - 9:9

Србија поново води, двојка Бранковића за 9:8;

"Орлови" смањују на 7:8;

Србија на минус три - 5:8;

Фредет за предност Америке 5:7, Србија изашла из бонуса;

Бери поново доноси предност Сједињеним Државама - 5:6;

Ново поравнање, Васић - 5:5;

Србија смањује на 4:5;

Медокс поново ставља Американце на плус два - 3:5;

Васић смањује на 3:4;

Американци воде 2:4;

Фредет донео предност Американцима - 2:3;

Игра се на Марка Бранковића, постигао је оба поена за Србију - 2:1;

Америка одмах узвраћа - 1:1;

Србија води 1:0;

Опширније Краће

Ватерполо: Шпанија победом заокружила друго коло

Ватерполисти Шпаније победили су Мађарску резултатом 10:7 у последњем мечу другог кола групе Б.

У претходним мечевима групе А, Грчка је након петераца била боља од Црне Горе резултатом 17:16 (12:12), а селекција Сједињених Држава од Румуније са 14:8. Раније у току дана Италија је са 14:11 победила Хрватску.

Подсетимо, у групи Б, у којој игра и Србија, Јапан је претходно намучио селекцију Француске, али су домаћини турнира славили са 14:13, док је изабранике селектора Уроша Стевановића поразила екипа Аустралије резултатом 8:3.

На челу групе А су Грчка и Италија са по шест бодова, док Американци имају једну победу и пораз. Без бодова су селекције Црне Горе и Румуније.

Ситуација у групи Б није најповољнија по Србију, која се налази на предпоследњем месту, са три бода. Три бода имају и Мађари, Аустралијанци, те Французи, али "делфини" имају најлошију гол разлику. На зачељу су Јапанци, без бодова, а најбољи Шпанци са максималним учинком.

Ватерполисти, друго коло:

Уторак:
Аустралија - Србија 8:3 (Група Б)
Хрватска - Италија 11:14 (Група А)
Јапан - Француска 13:14 (Група Б)
САД - Румунија 14:8 (Група А)
Црна Гора - Грчка 16:17 (12:12) (Група А)
Шпанија - Мађарска 10:7 (Група Б)

Фото: Танјуг/АП
Luca Bruno

Баскеташи ускоро против Американаца

Баскеташи Србије започињу учешће на Олимпијским играма.

Србију у Паризу представљају Страхиња Стојачић, Дејан Мајсторовић, Михаило Васић и Марко Бранковић. 

Они на Олимпијске игре долазе као европски и светски шампиони.

Америку представљају Џимер Фредет, Бери Кењон, Карим Медокс и Дилан Трејвис.

Пливање: Ирац оборио светски рекорд

Ирски пливач Данијел Вифен освојио је златну медаљу трци на 800 метара слободним стилом са временом од седам минута, 38 секунди и 19 стотинки, што је и нови светски рекод у овој дисциплини.

Фото: ЕПА/ЕФЕ
CHRISTIAN BRUNA

Селектор репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је да очекује тешку утакмицу против Порториканца и да је то опасна екипа која може одиграти добро у нападу.

Фото: ЕПА/ЕФЕ

Рагби седам: Новозеланђанке одбраниле злато

Рагбисткиње Новог Зеланда поново су на олимпијском врху, као и у Токију, победивши селекцију Канаде са 19:12 у финалном сусрету рагбија седам у Паризу.

Треће место припало је селекцији Сједињених Држава, која је била боља од Аустралије са 14:12.

Фото: Танјуг/АП
Vadim Ghirda

Српски тенисер Новак Ђоковић играће први меч на терену "Филип Шатрије" против Немца Доминика Кепфера у осмини финала на Олимпијским играма у Паризу, саопштили су организатори такмичења.

Фото: Танјуг/АП
Andy Wong

Пресек данашњих резултата српских олимпијаца

- Стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су златну медаљу у дисциплини десет метара ваздушни пиштољ - микс, што је прво одличје за српски тим на Олимпијским играма у Паризу.

Јована Арсић није успела да се пласира у полуфинале женског скифа. Представница Србије заузела је пето место у трећој четвртфиналној групи са временом 7:56,18.

- Српски веслачи Николај Пименов и Мартин Мачковић нису успели да се пласирају у финале дисциплине дубл скул. Српска посада је прву полуфиналну трку завршила као четврта за 6:17,35 иза Холанђана, Шпанаца и Румуна.

- Ватерполисти Србије поражени су од селекције Аустралије 8:3 у другом мечу групне фазе на Олимпијским играма.

- Пливачи Андреј Барна и Велимир Стјепановић пласирали су се у полуфинале на 100 метара слободним стилом. Барна је своју квалификациону групу завршио као четврти резултатом 48,34, док је Стјепановић био пети у својој групи са временом 48,40.

- Одбојкашка репрезентација Србије изгубила је од Словеније са 3:0 утакмицу другог кола групе А олимпијског турнира у Паризу и тако знатно умањила шансе да прође у нокаут фазу такмичења.

- Српски пливачи Андреј Барна и Велимир Стјепановић били су 14. и 16. у својим полуфиналним групама на 100 метара слободним стилом, па нису изборили финалну трку, где је отишло осам најбржих такмичара из обе групе.

Шта следи?

- Баскеташи Србије у 22.35 започињу такмичење на Олимпијским играма утакмицом против Сједињених Америчких Држава.

Пливање: Барна седми у својој групи

Српски пливач Андреј Барна је своју полуфиналну групу завршио као седми у стази број два са резултатом 48,11 у дисциплини сто метара слободним стилом. 

Барна је кренуо силовито и првих 50 метара је испливао за 22,57. Међутим, до краја је посустао и 100 метара испливао за 48,11.

Први је Кајл Чалмерс из Аустралије. 

У финале пролази осам најбржих из обе полуфиналне групе. 

Српски пливачи Барна и Велимир Стјепановић су претходно у квалификацијма испливали времена од 48,34 и 48,40 секунди, завршивши као четврти и пети у својим групама.

Пливање: Стјепановић и Барна без финала

Српски пливач Велимир Стјепановић је своју полуфиналну групу завршио као осми у стази број један са резултатом 48,78 у дисциплини сто метара слободним стилом. Ово је уједно и најлошије испливано време у обе полуфиналне групе.

Стјепановић је од почетка био у заостатку. У претходној групи, Андреј Барна је своју полуфиналну трку завршио као седми са резултатом 48,11. 

Барна је кренуо силовито и првих 50 метара је испливао за 22,57. Међутим, до краја је посустао и 100 метара испливао за 48,11 секунди.

У финале је прошло осам најбржих пливача из обе групе, а у укупном пласману Барна и Стјепановић су завршили на 14. и последњем 16. месту.

Српски пливачи су претходно у квалификацијма испливали времена од 48,34 и 48,40 секунди, завршивши као четврти и пети у својим групама.

Најбољи у обе групе је био кинески пливач Жанле Пан, који је трку испливао за 47,21. Иза њега су били Кајл Чалмерс из Аустралије, Нандор Немет (Мађарска), Максим Грусе (Француска), Давид Поповићи (Румунија), Џек Алекси (САД), Крис Ђулијано (САД) и Јоша Шалчо (Немачка).

Пливање: Барна и Степјановић пливају за финале

Српски пливачи Андреј Барна и Велимир Стјепановић ускоро би требало да пливају полуфинале на 100 метара слободним стилом.

Барна наступа у другој стази прве полуфиналне групе у којој се налази укупно осам такмичара. 

Исти број такмичара је и у следећој полуфиналној групи у којој плива и Стјепановић, у стази број један.

У финале ће се пласирати осам пливача са најбрже испливаним временима у обе групе. 

Подсетимо, Барна је претходно своју квалификациону групу завршио као четврти резултатом 48,34 секунди, док је Стјепановић био пети у својој групи са временом 48,40.

Велимир Стјепановић
Фото: Танјуг/ AP Photo

Спортска гимнастика: Ванвременска Симон Бајлс потврдила доминацију, злато за САД

Пето олимпијско злато за Симон Бајлс, једну од најтрофејнијих и најспектакуларнијих спортисткиња свих времена. Њени перформанси на греди и у партеру потврда су спектакуларног квалитета и талента, доневши златну медаљу Америци у екипној конкуренцији. 

Уз њу су у саставу САД и Суниса Ли, Џордан Чајлс, Џејд Кери и Хезли Ривера.

Италији иде сребро, а Бразилу бронза.

Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Ковачевић: Једино нам преостаје да савладамо Канаду и пласирамо се у четвртфинале

Српски одбојкаш Урош Ковачевић изјавио је после пораза Србије од Словеније са 3:0 у сетовима (25:21, 25:19, 25:19) да му је жао због пораза и да екипи сада остаје само да у наредном мечу савлада Канаду и пласира се у четвртину финала.

"Мислим да смо слабије ушли у меч од Словенаца, они су то искористили. Мени је јако жао јер смо ову селекцију пре увек побеђивали, а дошао је период да они нас побеђују. Што се то дешава, ја заиста немам идеју. Остаје само жал, и нада да ћемо победити Канаду у идућем мечу и пласирати се у четвртфинале, то нам једино преостаје", закључио је Ковачевић.

Кренули су мечеви у баскету три на три у мушкој и женској конкуренцији.

Златни из Токија, летонци победили су Литванце са 21:14. У саставу Летонаца су предњачили легендарни Мијезис са девет и Ласманис са седам поена.

Холандија је била боља од Кине 21:16. Бивши кошаркашки репрезентативац "лала" Ворти де Јонг је предводио свој тим са девет поена.

Меч дана је свакако сусрет Србије и САД од 22.35 часова.

Тенис: Алкараз и Надал кроз супер тај-брејк до осам најбољих у дублу

Шпански тенисери Рафаел Надал и Карлос Алкараз пласирали су се у четвртфинале Олимпијских игара, пошто су међу шеснаест најбољих били бољи од Холанђанa Талона Грикспура и Веслија Кулхофа резултатом 2:1 у сетовима (6:4, 6:7 (2) 10-2 у супеер тај-брејку). 

Фото: ЕПА/ЕФЕ
RITCHIE B. TONGO

Фудбал: Аргентина и Мароко у четвртфиналу

Фудбалери Аргентине победили су Украјину са 2:0 у трећем колу групне фазе олимпијског турнира, док је Мароко био бољи од Ирака са 3:0.

Мароко иде у четвртфинале са првог, а Аргентина са другог места, док су Игре завршене за Украјину и Ирак.

Претходно су фудбалери Египта победили Шпанију са 2:1, док су Узбекистанци и Доминиканци ремизирали 1:1 у последњем колу групе Ц. 

Репрезентација Египта је групну фазу завршила на првом месту са седам бодова, док је Шпанија друга са шест. Обе селекције су се пласирале у четвртфинале ОИ.

Доминиканска Република је такмичење на Играма завршила на трећем месту са два бода. Узбекистан је четврти са једним бодом.

Фото: Танјуг/АП
Laurent Cipriani

Поред терена: Новак Ђоковић као узор Саре Ћирковић

Кошаркаши Француске преживели дуел са Јапаном

Кошаркаши Француске савладали су после продужетка екипу Јапана резултатом 94:90.

Обе екипе су имале лошу реализацију шута, како за два тако и за три. Французи су водили током већег дела меча, али је Јапан у другом полувремему одиграо изузетно, успели су да преокрену и поведу.

Пре резултату 84:80 за Јапанце, у последњем нападу, Метју Стразел је погодио шут за три уз фаул, па је одвео утакмицу у продужетак у којем су Французи били концентрисанији.

У тиму Јапана, најефикаснији је био Јуки Кавамура са 29 поена, док је Руј Хачимура убацио 24.

Код екипе француског селектора Венсана Колеа истакли су се Виктор Вембањама са 18 поена, уз 11 скокова и шест асистенција, те Стразел са 17 поена.

Кошаркаши, друго коло:

Уторак:
Шпанија - Грчка 84:77 (Група А)
Канада - Аустралија 93:83 (Група А)
Јапан - Француска 94:90 (84:84) (Група Б)
21.00 Бразил - Немачка (Група Б)

Среда:
17.15 Порторико - Србија (Група Ц)
21.00 САД - Јужни Судан (Група Ц)

Џудисткиња Андреја Лешки освојила прву медаљу за Словенију

Словеначка џудисткиња Андреја Лешки је на свом првом учешћу на Олимпијским играма постала шампионка.

У финалној борби, у категорији до 63 килограма, Лешки је победила Мексиканку Приско Алкараз са 10:1.

Пресек данашњих резултата српских олимпијаца

- Стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су златну медаљу у дисциплини десет метара ваздушни пиштољ - микс, што је прво одличје за српски тим на Олимпијским играма у Паризу.

Јована Арсић није успела да се пласира у полуфинале женског скифа. Представница Србије заузела је пето место у трећој четвртфиналној групи са временом 7:56,18.

- Српски веслачи Николај Пименов и Мартин Мачковић нису успели да се пласирају у финале дисциплине дубл скул. Српска посада је прву полуфиналну трку завршила као четврта за 6:17,35 иза Холанђана, Шпанаца и Румуна.

- Ватерполисти Србије поражени су од селекције Аустралије 8:3 у другом мечу групне фазе на Олимпијским играма.

- Пливачи Андреј Барна и Велимир Стјепановић пласирали су се у полуфинале на 100 метара слободним стилом. Барна је своју квалификациону групу завршио као четврти резултатом 48,34, док је Стјепановић био пети у својој групи са временом 48,40.

- Одбојкашка репрезентација Србије изгубила је од Словеније са 3:0 утакмицу другог кола групе А олимпијског турнира у Паризу и тако знатно умањила шансе да прође у нокаут фазу такмичења.

Шта следи?

- Српски пливачи Андреј Барна и Велимир Стјепановић пливаће у полуфиналу на 100 метара слободним стилом. Прва од две полуфиналне трке заказана је за 20.30. Осам најбржих ће проћи у финале.

- Баскеташи Србије у 22.35 започињу такмичење на Олимпијским играма утакмицом против Сједињених Америчких Држава.

Одбојкаши Србије изгубили су и од Словеније у другом колу групе А са 3:0 у сетовима (25:21, 25:19, 25:19) и знатно умањили шанс за пролаз у другу фазу олимпијског турнира. Словенци су већ у нокаут фази.

Најефикаснији у редовима Словенаца био је Тончек Штерн са поена, док је Ален Пајнек остварио шест поена, од чега три аса. У тиму селектора Слободана Ковача највише поена имао је Марко Ивовић са 10 поена.

У мечу групе Ц, селекција Сједињених Држава победила је Немачку са 3:2 у сетовима.

Одбојкаши, друго коло:

Уторак:
Италија – Египат 3:0 (Група Б)
САД – Немачка 3:2 (Група Ц)
Словенија - Србија 3:0 (Група А)
21.00 Француска - Канада (Група А)

Среда:
09.00 Пољска - Бразил (Група Б)
13.00 Јапан - Аргентина (Група Ц)

Одбојкаши Србије играју лоше против екипе Словеније и изгубили су и други сет резултатом 25:19. Први сет Словенци су добили са 25:21

Српски бициклисти у дисциплини друмски бициклизам Јелена Ерић и Огњен Илић изјавили су у Београду да путују у Париз са циљем да оставе добар утисак на дебитантском учешћу на Олимпијским играма.

Одбојкаши Србије изгубили су први сет од Словеније резултатом 25:21. Србија је након лошег почетка успела да се примакне средином првог сета и стигне до 16:16. Међутим, Словенци су се потом консолидовали и поново се одвојили. Више нису испуштали предност до краја сусрета. 

Тончек Штерн је код Словенаца постигао 10 поена. Марко Ивовић је постигао пет поена за Србију и најефикаснији је у тиму Слободана Ковача.

Кошарка: Калатес у болници, Грци пред испадањем

Грчки кошаркаш Ник Калатес завршио је у болници после меча против Шпаније због повреде ребара, саопштио је Олимпијски комитет Грчке.

Калатес је добио јак ударац лактом током утакмице, па је морао на преглед. Урађени су му рендген и ултразвук и утврђено је да нема прелома, али да има оштећења меких ткива и предела између ребара.

Није саопштено да ли ће Калатес бити на располагању селектору Василису Спанулису за последњи меч групе А против Аустралије. 

Шпанија је победила Грчку 84:77.

Фото: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Фудбал: Египат бољи од Шпаније

Фудбалска репрезентација Египта победила је селекцију Шпаније резултатом 2:1 у мечу трећег кола групе Ц на Олимпијским играма.

Голове за репрезентацију Египта постигао је Ибрахим Адел у 40. и 62. минуту.

Стрелац јединог гола за Шпанију био је Саму Омородион у 90. минуту.

Репрезентација Египта је групну фазу завршила на првом месту са седам бодова, док је Шпанија друга са шест. Обе селекције су се пласирале у четвртфинале ОИ.

Претходно су фудбалери Узбекистана и Доминиканске Републике одиграли су нерешено 1:1 у утакмици трећег кола групе Ц на ОИ. Доминиканска Република је повела у 51. минуту, када је Рафаел Нуњез постигао гол из пенала. Узбекистан је изједначио у 58. минуту голом Алишера Одилова.

Доминиканска Република је такмичење на Играма завршила на трећем месту у групи Ц са два бода. Узбекистан је четврти са једним бодом.

Фото: Танјуг/АП
Moises Castillo

Српски атлетичари Ангелина Топић и Армин Синанчевић изјавили су да им је први и главни циљ пласман у финале Олимпијских игара у Паризу. 

Србију ће на Играма у Француској представљати шесторо атлетичара, а осим Топићеве и Синанчевића норму за Париз су обезбедили скакачице удаљ Ивана Шпановић и Милица Гардашевић, бацачица копља Адриана Вилагош и Елзан Бибић који ће се такмичити у трци на 5.000 метара.

Фото: Танјуг

Одбојкаши Србије играју против Словеније у другом колу Олимпијских игара у Паризу. У претходном колу, српски одбојкаши поражени су од домаћина Француске у неизвесном дуелу са 3:2 у сетовима, док је Словенија била боље од Канаде резултатом 3:1 у сетовима, у историјском првом тријумфу на олимпијском турниру. 

Ватерполо: Јапанци намучили и Французе

Ватерполисти Француске победили су Јапан резултатом 14:13 у другом колу групне фазе.

У истој групи А, Србија је претходно поражена од Аустралије са 8:3, док је у групи Б Италија била боља од селекције Хрватске. 

Ватерполисти, друго коло:

Уторак:
Аустралија - Србија 8:3 (Група Б)
Хрватска - Италија 11:14 (Група А)
Јапан - Француска 13:14 (Група Б)
16.35 САД - Румунија (Група А)
19.30 Црна Гора - Грчка (Група А)
21.06 Шпанија - Мађарска (Група Б)

Фото: ЕПА/ЕФЕ
Zsolt Szigetvary

Тенис: Зверев наставља пут ка полуфиналу, где би могао да га чека Ђоковић

Немачки тенисер Александар Зверев пласирао се у осмину финала тениског олимпијског турнира победом над чешким представником Томашем Махачем резултатом 2:0 у сетовима (6:3, 7:5).

Немац је потенцијални ривал Новака Ђоковића у полуфиналу.

Фото: Танјуг/АП
Andy Wong

Пресек данашњих резултата српских олимпијаца

- Стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су златну медаљу у дисциплини десет метара ваздушни пиштољ - микс, што је прво одличје за српски тим на Олимпијским играма у Паризу.

Јована Арсић није успела да се пласира у полуфинале женског скифа. Представница Србије заузела је пето место у трећој четвртфиналној групи са временом 7:56,18.

- Српски веслачи Николај Пименов и Мартин Мачковић нису успели да се пласирају у финале дисциплине дубл скул. Српска посада је прву полуфиналну трку завршила као четврта за 6:17,35 иза Холанђана, Шпанаца и Румуна.

- Ватерполисти Србије поражени су од селекције Аустралије 8:3 у другом мечу групне фазе на Олимпијским играма.

- Пливачи Андреј Барна и Велимир Стјепановић пласирали су се у полуфинале на 100 метара слободним стилом. Барна је своју квалификациону групу завршио као четврти резултатом 48,34, док је Стјепановић био пети у својој групи са временом 48,40.

Шта следи?

- Одбојкашка репрезентација Србије игра од 17.00 часова против Словеније утакмицу другог кола групе А олимпијског турнира у Паризу.

- Српски пливачи Андреј Барна и Велимир Стјепановић пливаће у полуфиналу на 100 метара слободним стилом. Прва од две полуфиналне трке заказана је за 20.30. Осам најбржих ће проћи у финале.

- Баскеташи Србије у 22.35 започињу такмичење на Олимпијским играма утакмицом против Сједињених Америчких Држава.

Кинески пар освојио златну медаљу у стоном тенису

Мешовити пар из Кине Ванг Чукин и Сун Јингша победили су тим из Северне Кореје Ри Јонг Сик и Ким Кум Јонг у дуелу за златну медаљу. Кинези су били бољи са 4:2 по сетовима 11:6, 7:11, 11;8, 11:5, 7:11, 11:8.

Бронзу је освојио пар из Јужне Кореје који је у дуелу за треће место савладао такмичаре из Хонгконга резултатом 4:0.

Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Одбојкаши Америке са 3:2 победили Немачку

У мечу групе Ц селекција Америке победила је Немачку са 3:2 по сетовина 25:21, 25:17, 17:25, 20:25, 15:11.

Вратио се тим Немачке после два сета заостатка, али су Американци први стигли до петнаестог поена у петом сету и забележили победу.

Одбојкаши Србије излазе касније на терен против Словеније у окршају групе А од 17.00.

Одбојкаши, друго коло:

Уторак:
Италија – Египат 3:0 (Група Б)
САД – Немачка 3:2 (Група Ц)
17.00 Словенија - Србија (Група А)
21.00 Француска - Канада (Група А)

Среда:
09.00 Пољска - Бразил (Група Б)
13.00 Јапан - Аргентина (Група Ц)

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Кошаркаши Канаде рутински са Аустралијом

Мушка кошаркашка репрезентација Канаде победила је Аустралију резултатом 93:83 у мечу другог кола групне фазе.

Канаду је предводио Ар-Џеј Берет са 24 поена, а истакли су се и Шај Гилџус-Александер и Дилон Брукс са по 16 поена.

Џош Гиди био је најефикаснији у тиму Канаде са 19 поена. Бивши кошаркаши Партизана Данте Егзум и Џош Лендејл такође су одиграли добре партије.

Егзум је постигао 15 поена, док је Лендејл забележио 16 поена и 12 скокова.

Кошаркаши, друго коло:

Уторак:
Шпанија - Грчка 84:77 (Група А)
Канада - Аустралија 93:83 (Група А)
17.15 Јапан - Француска (Група Б)
21.00 Бразил - Немачка (Група Б)

Среда:
17.15 Порторико - Србија (Група Ц)
21.00 САД - Јужни Судан (Група Ц)

Tanjug/AP Photo
Michael Conroy

Златна медаља за фотографију већ има власника

Хрватска тенисерка Дона Векић савладала је Американку Коко Гоф резултатом 2:0, по сетовима 7:6 (9:7), 6:2 у трећем колу олимпијског турнира.

Дуел је трајао два сата, а 21. играчица на ВТА листи приредила је сензацију избацивши са турнира другу тенисерку света, која је на отварању Игара, заједно са Леброном Џејмсом, носила заставу САД.

EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Ману Бакер - жена коју слави Индија

Стрељачица Ману Бакер прва је жена из Индије која је освојила две медаље на истим Олимпијским играма.

У недељу се окитила бронзом у дисциплини десет метара ваздушни пиштољ, а одличје истог сјаја освојила је и данас у миксу, у пару са колегом из Индије.

Ману Бакер
Фото: EPA-EFE

Ватерполисти Италије победили Хрватску

Мушка ватерполо репрезентација Италије победила је Хрватску резултатом 14:11 у другом колу групне фазе.

Италију је предводио Франческо ди Фулвио са четири гола, док су најефикаснији у хрватском тиму били Лорен Фатовић и Константин Харков са по два поготка.

Ватерполисти, друго коло:

Уторак:
Аустралија - Србија 8:3 (Група Б)
Хрватска - Италија 11:14 (Група А)
15.00 Јапан - Француска (Група Б)
16.35 САД - Румунија (Група А)
19.30 Црна Гора - Грчка (Група А)
21.06 Шпанија - Мађарска (Група Б)

Фото: Танјуг/ AP Photo

Кошаркаши Шпаније надиграли Грчку са 84:77

Репрезентативци Шпаније убедљиво су добили прво полувреме са 49:35, али су Грци знатно боље одиграли други део утакмице.

У последњем минуту приближили су се Грци на три поена разлике при резултату 80:77, али Шпанци нису допустили преокрет и тријумфовали су са 84:77.

Најефикаснији играч у грчком тиму био је Јанис Адетокумбо са 27 поена и 11 скокова, док је Василејос Толиопулос додао 14 поена.

У редовима Шпаније истакао се Санти Алдама са 19 поена и 12 скокова, а Серхио Љуљ је постигао 13 поена уз седам асистенција.

Наредни меч групе А играју Канада и Аустралија од 13.30.

Кошаркаши, друго коло:

Уторак:
Шпанија - Грчка 84:77 (Група А)
Канада - Аустралија (Група А)
17.15 Јапан - Француска (Група Б)
21.00 Бразил - Немачка (Група Б)

Среда:
17.15 Порторико - Србија (Група Ц)
21.00 САД - Јужни Судан (Група Ц)

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Норвежанке победиле рукометашице Јужне Кореје са 20:26

У другом данашњем мечу групе А, рукометашице Норвешке победиле су Јужну Кореју резултатом 26:20.

Вечерас се од 21.00 састају Швеђанке и Данкиње.

EPA-EFE/YOAN VALAT

Пресек данашњих резултата српских олимпијаца

- Стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су златну медаљу у дисциплини десет метара ваздушни пиштољ - микс, што је прво одличје за српски тим на Олимпијским играма у Паризу.

Јована Арсић није успела да се пласира у полуфинале женског скифа. Представница Србије заузела је пето место у трећој четвртфиналној групи са временом 7:56,18.

- Српски веслачи Николај Пименов и Мартин Мачковић нису успели да се пласирају у финале дисциплине дубл скул. Српска посада је прву полуфиналну трку завршила као четврта за 6:17,35 иза Холанђана, Шпанаца и Румуна.

Ватерполисти Србије поражени су од селекције Аустралије 8:3 у другом мечу групне фазе на Олимпијским играма.

- Пливачи Андреј Барна и Велимир Стјепановић пласирали су се у пполуфинале на 100 метара слободним стилом. Барна је своју квалификациону групу завршио као четврти резултатом 48,34, док је Стјепановић био пети у својој групи са временом 48,40.

Шта следи?

- Одбојкашка репрезентација Србије игра од 17.00 часова против Словеније утакмицу другог кола групе А олимпијског турнира у Паризу.

- Српски пливачи Андреј Барна и Велимир Стјепановић пливаће у полуфиналу на 100 метара слободним стилом. Прва од две полуфиналне трке заказана је за 20.30. Осам најбржих ће проћи у финале.

- Баскеташи Србије у 22.35 започињу такмичење на Олимпијским играма утакмицом против Сједињених Америчких Држава.

Пливање: Стјепановић и Барна у полуфиналу

Српски пливачи Андреј Барна и Велимир Стјепановић изборили су пласман у полуфинале дисциплине 100 метара слободним стилом.

Стјепановић је квалификациону трку завршио као пети у својој групи са временом 48,80, па је заузео 13. позицију у генералном пласману.

Барна је био још бољи - завршио је трку за 48,34 секунде, заузео четврто место у својој квалификационој групи и десето у генералном пласману.

Укупно 79 такмичара било је подељено у 10 квалификационих група, а 16 најбржих обезбедило је пласман у полуфинале.

Полуфиналне трке су на програму вечерас од 20.30.

Андреј Барна четврти у својој квалификационој групи

Српски пливач Андреј Барна завршио је као четврти у деветој квалификационој групи на 100 метара слободним стилом са временом 48,34.

Тај резултат био је довољан да се Барна домогне полуфинала.

Пливање: Стјепановић пети у својој квалификационој групи

Српски пливач Велимир Стјепановић завршио је квалификациону трку на 100 метара слободним стилом као пети у својој групи са временом 48,80.

То је тренутно и пети најбољи резултат у укупном пласману, па је Стјепановић веома близу пласмана у полуфинале.

Укупно 79 такмичара подељено је у 10 квалификационих група, а 16 најбржих обезбедиће пласман у полуфинале.

У наредној квалификационој групи плива Андреј Барна.

Ватерполисти Србије забележили су први пораз на олимпијском турниру, и то убедљив и неочекиван. Изгубили су од Аустралије резултатом 8:3 у другом колу групе Б.

Ватерполисти, друго коло:

Уторак:
Аустралија - Србија 8:3 (Група Б)
12.05 Хрватска - Италија (Група А)
15.00 Јапан - Француска (Група Б)
16.35 САД - Румунија (Група А)
19.30 Црна Гора - Грчка (Група А)
21.06 Шпанија - Мађарска (Група Б)

Фото: Танјуг/ AP Photo

Пименов и Мачковић без финала

Српски веслачи Николај Пименов и Мартин Мачковић нису успели да се пласирају у финале дисциплине дубл скул.

Српска посада је прву полуфиналну трку завршила као четврта за 6:17,35 иза Холанђана, Шпанаца и Румуна.

Иако су Пименов и Мачковић били међу прве три посаде током већег дела трке, у завршници су остали без места у финалу након доброг финиша Холандије.

Српски представници ће се првог августа од 10.42 у Б финалу борити за што бољи пласман.

Барна и Стјепановић ускоро у базену...

У 11.17 почињу квалификационе трке пливача на 100 метара слободним стилом. Србију ће представљати Андреј Барна и Велимир Стјепановић. 

Укупно 79 такмичара подељено је у 10 квалификационих група, а 16 најбржих обезбедиће пласман у полуфинале. Стјепановић ће пливати у осмој, а Барна у деветој групи.

Николај Пименов и Мартин Мачковић веслају за финале

Николај Пименов и Мартин Мачковић, представници Србије у мушком дублу скулу веслају за пласман у финале. Налазе се у првој полуфиналној групи са тандемима из Кине, Хрватске, Румуније, Холандије и Шпаније. У финале ће три најбрже посаде. 

Зорани Аруновић и Дамиру Микецу додељене златне медаље

Одбојкаши Италије победили Египат 3:0 у мечу групе Ц

Репрезентација Италије савладала је тим Египта по сетовима 25:15, 25:16 и 25:20.

Одбојкаши, друго коло:

Уторак:
09.00 Италија – Египат 3:0 (Група Б)
13.00 САД - Немачка (Група Ц)
17.00 Словенија - Србија (Група А)
21.00 Француска - Канада (Група А)

Среда:
09.00 Пољска - Бразил (Група Б)
13.00 Јапан - Аргентина (Група Ц)

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Рукометашице Немачке убедљиво савладале Словенију са 41:22

Немице су надиграле Словенке у мечу групе А резултатом 41:22.

Прво полувреме завршено је резултатом 16:9.

EPA-EFE/YOAN VALAT

Стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су златну медаљу у дисциплини десет метара ваздушни пиштољ - микс, што је прво одличје за српски тим на Олимпијским играма у Паризу.

Српски пар стрелаца победио је у изузетно узбудљивом и драматичном финалу тандем из Турске Севал Илајда Тархан - Јусуф Дикец.

Пресудила је последња серија, у којој су Аруновићева и Микец освојили победоносна два поена за коначан тријумф резултатом 16:14.

Зорани Аруновић је ово прва олимпијска медаља у каријери, док Микец има сребро из Токија.

Злато за Србију!!!

Србија је била боља у последњој серији и освојила златну медаљу, прву на Олимпијским играма у Паризу!

Фото: Танјуг/ AP Photo

Стрељаштво: Поново је нерешено у финалу...

Турска је водила са 14:12 и била на корак од победе, али остали су прибрани Микец и Аруновићева и поново поравнали резултат на 14:14. Ко буде бољи у наредној серији освојиће златно одличје!

Стрељаштво: Драма у финалу се наставља...

Резултат је 12:12 након 12. серије. Два пуцања оба тима деле од злата. Победник је први ко стигне до 16 бодова.

Стрељаштво: Србија изједначила у финалу!

Драма у Паризу... Србија је била боља у последње две серије и поравнала резултат на 10:10...

Стрељаштво: Турска прекида серију Србије...

Поново Турци воде у финалу са четири поена разлике - 10:6. Прекинули су серију Србије...

Стрељаштво: Србија смањује заостатак...

Повели су Турци са 8:2 у финалу, али Србија осваја бодове први пут након прве серије и смањује заостатак на 8:4.

Стрељаштво: Турска води у финалу...

Након четири серије у финалу Турци воде са 6:2.

Стрељаштво: Након прве две серије резултат је 2:2

Србија је повела са 2:0 у првој серији, али су Турци били бољи у другој.

У свакој серији сваки од четири такмичара испаљује по један хитац, а тим са бољим резултатом осваја два бода. Ко први стигне до 16 поена, победио је.

Стрељаштво: Почиње финале...

На стрелиште су изашли Дамир Микец и Зорана Аруновић, финалисти у дисциплини десет метара ваздушни пиштољ - микс.

Бориће се за злато против тандема из Турске Севал Илајда Тархан - Јусуф Дикец.

Јована Арсић се неће борити за медаљу у женском скифу

Јована Арсић није успела да се пласира у полуфинале женског скифа. Представница Србије заузела је пето место у трећој четвртфиналној групи са временом 7:56,18.

Новозеланђанка Ема Твиг завршила је на првом месту, а друга је била Аурелија Максима Катарина Јанзен из Швајцарске. На трећој позицији је Вирџина Дијаз Ривас из Шпаније. Полуфинале је на програму 1. августа у 9.30.

Јована Арсић ће се такмичити у полуфиналу Ц/Д за што бољи пласман.

Стрељаштво: Бронза за тандем из Индије

Пар из Индије победио је противнике из Јужне Кореје и освојио бронзану медаљу у дисциплини десет метара ваздушни пиштољ - микс.

На стрелиште ће ускоро финалисти - Дамир Микец и Зорана Аруновић против тандема из Турске Севал Илајда Тархан - Јусуф Дикец.

Веслање: Јована Арсић у четвртфиналу скифа...

У 9.30 почињу четвртфиналне трке у женском скифу, а представница Србије Јована Арсић веслаће у трећој групи. Пласман у полуфинале обезбедиће по три најбржа чамца у свакој од укупно четири четвртфиналне скупине.

Микец и Аруновићева ускоро на стрелишту...

Почела је борба за бронзу у дисциплини десет метара ваздушни пиштољ - микс, а након парова из Индије и Јужне Кореје, на стрелиште ће финалисти - Дамир Микец и Зорана Аруновић против тандема из Турске Севал Илајда Тархан - Јусуф Дикец.

Аруновићева и Микец су медаљу у миксу обезбедили већ у понедељак, када су у квалификацијама заузели друго место са погођеним 581 кругом - једним мање од првопласираних такмичара из Турске, који су изједначили олимпијски рекорд квалификација.

Добра кошарка на данашњем програму у Паризу...

Данас почиње друго коло турнира за кошаркаше у Паризу. 

Уторак:
11.00 Шпанија - Грчка (Група А)
13.30 Канада - Аустралија (Група А)
17.15 Јапан - Француска (Група Б)
21.00 Бразил - Немачка (Група Б)

Среда:
17.15 Порторико - Србија (Група Ц)
21.00 САД - Јужни Судан (Група Ц)

Триатлон отказан због лошег квалитета воде у Сени

Триатлон за мушкарце, чији је почетак био заказан за 8.00 сати, одложен је након што су испитивања показала да квалитет воде у реци Сени, у којој би такмичари пливали, није достигао тражени стандард.

У недељу и понедељак су због квалитета воде, на који су утицале недавне обилне падавине, отказани и тренинзи на Сени.

Према новом распореду, трка за мушкарце ће бити одржана у среду од 10.45, након завршетка такмичења за жене, које почиње у 8.00.

Триатлон је један од најмлађих спортова на Играма, а формат триатлонске трке састоји се од пливања на 1.500 метара, циклуса вожње бициклом у дужини од 40 километара и трчања на 10 километара.

Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

Четврти дан у Паризу почиње триатлоном...

Четврти такмичарски дан на Олимпијским играма у Паризу почиње триатлоном у мушкој конкуренцији.

Триатлон је један од најмлађих спортова на Играма, а формат триатлонске трке састоји се од пливања на 1.500 метара, циклуса вожње бициклом у дужини од 40 километара и трчања на 10 километара.

У 8.30 на терене ће играчи бадминтона, а у 9.00 и одбојкаши на песку. У исто време почиње дуел рукометашица Словеније и Немачке у групи А, али и сусрет одбојкаша Италије и Египта у другом колу групе Б.

Почиње турнир у баскету, Србија вечерас против Американаца

Други пут у историји, након Токија 2021, на Олимпијским играма ће се такмичити најбољи баскеташи света. Турнир почиње данас и трајаће седам дана - до 5. августа.

Већ традиционално међу најбољима на свету када је у питању овај модеран и узбудљив спорт, баскеташи Србије, освајачи бронзе на Олимпијским играма у Токију, бориће се за медаљу и ове године.

Србију ће у Паризу представљати Страхиња Стојачић, Дејан Мајсторовић, Михаило Васић и Марко Бранковић. То је тим који је два пута освајао златне медаље на првенствима света.

Репрезентација Србије такмичење на олимпијском турниру започиње данас дуелом са Сједињеним Америчким Државама од 22.35.

Екипе нису подељене у групе, па ће свака од укупно осам репрезентација одиграти по једну утакмицу са свих преосталих седам учесника.

Две најбоље екипе након прелиминарног дела такмичења избориће директан пласман у полуфинале, док ће се тимови пласирани од трећег до шестог места борити за полуфинале у плеј-ин утакмицама. Трећи на табели ће у плеј-ину играти против шестог, а четврти са петим.

Распоред данашњих утакмица:
Литванија - Летонија 18.35
Холандија - Кина 19.05
Француска - Пољска 22.05
САД - Србија 22.35

Баскеташи Србије
Фото: Танјуг

Одбојка: Регионални дерби у другом колу групе А

Одбојкашка репрезентација Србије игра данас од 17.00 часова против Словеније утакмицу другог групе А олимпијског турнира у Паризу.

Српски одбојкаши у регионални дерби улазе са једним бодом, освојеним у дуелу са Француском, која је била боља од "орлова" у првом колу, али тек након петог сета.

Словенци, који су се први пут у историји пласирали на Олимпијске игре, такмичење у Паризу започели су победом над Канадом (3:1) у првој рунди.

Пласман у четвртфинале избориће по две првопласиране репрезентације из све три групе (А, Б и Ц), као и две најбоље од укупно три трећепласиране селекције.

Одбојкаши, друго коло:

Уторак:
09.00 Италија - Египат (Група Б)
13.00 САД - Немачка (Група Ц)
17.00 Словенија - Србија (Група А)
21.00 Француска - Канада (Група Б)

Среда:
09.00 Пољска - Бразил (Група Б)
13.00 Јапан - Аргентина (Група Ц)

Фото: EPA-EFE

Ватерполисти против Аустралије у другом колу

Ватерполисти Србије од 10.30 играју утакмицу другог кола групе Б против репрезентације Аустралије.

"Делфини" су такмичење у Паризу отворили победом над Јапаном (16:15), мада су се добро намучили да сломе отпор упорних и добро организованих "самураја". Најзаслужнији за тријумф Србије био је Душан Мандић са седам постигнутих голова.

Аустралијанци су у првој рунди поражени од Шпаније резултатом 9:5.

Пласман у четвртфинале избориће по четири најбоље екипе из обе групе (А и Б). Први из једне групе играће у четвртфиналу против четвртог из друге групе, а други против трећег и обрнуто.

Ватерполисти, друго коло:

Уторак:
10.30 Аустралија - Србија (Група Б)
12.05 Хрватска - Италија (Група А)
15.00 Јапан - Француска (Група Б)
16.35 САД - Румунија (Група А)
19.30 Црна Гора - Грчка (Група А)
21.06 Шпанија - Мађарска (Група Б)

Пред ватерполистима је нови изазов
Фото: Танјуг

На борилиштима и веслачи и пливачи

У Паризу ће се данас такмичити и српски веслачи и пливачи...

У 9.30 почињу четвртфиналне трке у женском скифу, а Јована Арсић ће веслати у трећој групи. Пласман у полуфинале обезбедиће по три најбржа чамца у свакој од укупно четири четвртфиналне скупине.

Николај Пименов и Мартин Мачковић, представници Србије у мушком дублу скулу, пласман у полуфинале обезбедили су у реперсажу, а данас од 11.10 веслаће за финале. У првој полуфиналној групи такмичиће се са тандемима из Кине, Хрватске, Румуније, Холандије и Шпаније. У финале ће три најбрже посаде.

После 11.17 у базен ће Андреј Барна и Велимир Стјепановић, који ће у квалификационим тркама покушати да се домогну полуфинала дисциплине 100 метара слободним стилом. Укупно 79 такмичара подељено је у 10 квалификационих група, а 16 најбржих обезбедиће пласман у полуфинале. Стјепановић ће пливати у осмој, а Барна у деветој групи.

Пименов и Мачковић
Фото: Танјуг

Стрељаштво: Аруновићева и Миикец у борби за злато

Стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец биће први освајачи медаље из редова српског олимпијског тима у Паризу. Да ли златне или сребрне сазнаћемо након финала у дисциплини десет метара ваздушни пиштољ - микс, које почиње мало после 9.30.

Српски пар стрелаца бориће се за златно одличје против тандема из Турске Севал Илајда Тархан - Јусуф Дикец.

Аруновићева и Микец су медаљу у миксу обезбедили већ у понедељак, када су у квалификацијама заузели друго место са погођеним 581 кругом - једним мање од првопласираних такмичара из Турске, који су изједначили олимпијски рекорд квалификација.

У квалификацијама се такмичило 17 парова. Два најбоља су обезбедила пласман у финале, а трећи и четврти ће у дуел за бронзану медаљу.

Зорана Аруновић и Дамир Микец
Фото: Танјуг/ AP Photo

Свиће четврти такмичарски дан у Паризу

После трећег дана Олимпијских игара у Паризу подељено је укупно 145 медаља. Сједињене Америчке Државе имају укупно 20 медаља, али свега три златне. По укупном броју одличја први иза Американаца су Французи са 16, те Јапанци са 12 медаља.

Четврти такмичарски дан у престоници Француске почеће триатлоном у мушкој конкуренцији.

У 14.30 на програму је финале микс дубла у стоном тенису, а за злато ће играти парови из Кине и Северне Кореје. Бронза ће у руке такмичара из Јужне Кореје или Хонгконга.

У 18.15 почиње финале у екипном такмичењу гимнастичарки, а завршава се и турнир у рагбију седам за жене. Финалисти ће бити познати раније током дана, када се заврше полуфинални дуели Новог Зеланда и Сједињених Америчких Држава (15.30), односно Канаде и Аустралије (16.00).

Прилику да у појединим категоријама и дисциплинама освоје олимпијска одличја имаће данас и стрељаши, џудисти, пливачи и мачеваоци.

Фото: EPA-EFE
Читај ми!