Đoković za RTS: Prebrodio sam veliki test

Novak Đoković nakon pobede nad Hurkačem u trećem kolu rekao da je prebrodio veliki test na terenu broj jedan, za koga ga vežu ne tako prijatne uspomene. Potom se u razgovoru sa našim reporterom osvrnuo na duele sa mladim igračima, kao i na veliki uspeh mlade Amerikanke Kori Gof.

Novače čestitke na pobedi. Dobar test za treće kolo. Međutim, nije bilo naglo u prva dva seta. Kako si ti video meč? 

„Čestitke mom današnjem protivniku. On je vrlo mlad, perspektivan ima snažnu igru sa osnovne linije. Vrlo snažan i efikasan servis. Čestitke na dobrom nastupu, na borbi. Zaslužio je da dobije drugi set."

„Iako sam imao prilike da dobijem taj set, imao sam brejk lopte. Igrao sam u grču, moram da priznam, nisam u prvih nekoliko setova bio sasvim svoj, onako kako sam želeo da igram. Međutim, kada sam izgubio drugi set, stvari su se promenile na bolje za mene. Treći set je bio najbolji u današnjem meču - 6:1, i onda je usledio vrlo solidan poslednji set."

„Prvi meč na terenu jedan, verovatno je i to imalo uticaja. Poslednjih nekoliko godina sam tu i predao meč protiv Berdiha, izgubio od Kverija i imao težak meč sa Andersonom. To je bilo u poslednjih četiri-pet godina. Generalno igram na Centralnom terenu, tako da kad promenim teren, pogotovo kad imam protivnika, kao što je ovaj današnji, nije nimalo naivno i nimalo lako."

„Pogotovo kad neko servira jako i nema šta da izgubi, motivisan je, kao što je danas bio slučaj sa Hurkačom. Dobro je da sam bio testiran, bio je veliki izazov, drago mi je da sam ga prebrodio. Sada imam dva dana odmora i spremam se za osminu finala."

Teren broj jedan. Prvi put ove sezone igraš na tom terenu. Koliko su drugačiji uslovi u odnosu na Centralni teren, pošto sam video da si posebno u prva dva seta imao nekoliko problema sa odskokom lopte, i kako sada izgleda kada ima krov na terenu?

„Lepo je da su napravili krov, jer sada, ukoliko bude bilo kiše, koje nije bilo nekoliko nedelja, što je stvarno iznenađujuće, jer ovde uvek ima neke kiše, ali ukoliko je bude bilo imaćemo sada dva terena na kojima će moći da se igra kada se zatvori krov."

„Teren jeste u malo lošijem stanju, nezgodni odskoci, malo je klizavije, par puta sam pao danas, ali to je teren isti i za mene i za mog protivnika, ja sam to prihvatio i na kraju se dobro završilo."

Očigledno su te krenuli mečevi sa momcima mlađe generacije, sledeći je Francuz Umber, kako ćeš se spremiti?

„To je nešto što je vrlo interesantni i neobično. I na Rolan Garosu sam igra prvih nekoliko kola sa igračima po prvi put u svojoj karijeri, evo ovde se to ponovo dešava. To govori o tome da su mlađi igrači sve uspešniji i sve bolji, imaju više samopouzdanja, i guraju dalje na velikim turnirima, i to je dobro za naš sport."

„Moraću da uradim posebnu analizu, ali imaću dva dana i dovoljno vremena da radim na svojim stvarima. Mislim da mi je to prioritet, pre nego da se spremim za protivnika. Više da usavršim neke elemente igre, koji treba da budu bolji u narednoj nedelji, ukoliko želim da doguram do kraja."

Kada smo već kod mladih naraštaja. Da li si ispratio glavnu priču ovogodišnjeg Vimbldona a to je mlada Amerikanka Kori Gof, koja je evo sada prošla u četvrto kolo sa samo 15 godina?

„Fenomenalno, stvarno. Sve čestitke. Impresivno igra i ponaša se vrlo zrelo. Prošla je kroz kvalifikacije i eto dogurala do četvrtog kola."

„Ima samo 15 godina, ona trenira već nekoliko godina u Muratoglu akademiji blizu Monte Karla, gde ja inače treniram kada sam tamo. Poznajem Patrika, on je Serenin trener, ali i deo tima Cicipasa, čak i Gofina itd, i dosta drugih dobrih tenisera. Tako da ona već ima taj stručni kadar iza sebe i tabor koji, siguran sam, joj daje izvanredne savete, ali ona ima samo 15 godina i to je jedno osveženje i lepo je to videti", zaključio je Novak.

 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару