Читај ми!

Zvezda odbranila titulu u ABA ligi, crveno-beli i naredne sezone u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su titulu u regionalnom takmičenju osvojenu prošle sezone, pošto su u majstorici finalne serije savladali Partizan 80:77. Crveno-beli će naredne sezone, kao osvajači ABA lige, ponovo nastupati u Evroligi. Meč obeležio i jednosatni prekid tokom kojeg su ispražnjene tribine dvorane "Aleksandar Nikolić".

Crvena zvezda osvojila je novu titulu u ABA ligi, šestu u poslednjih sedam sezona, savladavši u majstorici finalne serije ekipu Partizana 80:77.

U neizvesnom duelu, u kojem je viđeno 15 smena u vođstvu, Zvezda je imala više nerava u samom finišu i došla do pete pobede nad večitim rivalom ove sezone, daleko najvažnije.

Zahvaljujući tituli, crveno-bele naredne sezone očekuje nastup u Evroligi, dok se crno-beli i dalje nadaju da mogu da dobiju specijalnu pozivnicu za takmičenje u eliti.

Meč je obeležio i jednosatni prekid, koji su izazvali navijači Zvezde ubacivanjem tvrdih predmeta u teren, pa su sudije prekinule meč i naložile pražnjenje kompletnih tribina. 

Važnost meča uslovila je da obe ekipe nervozno uđu u meč. U prvih 20 minuta viđen je neuobićajeno veliki broj izgubljenih lopti, po 12 na obe strane, a u takvoj igri bolje su se snašli crno-beli.

Zvezda je postigla prvih šest poena na meču, a do sredine prve deonice rezultat je bio 6:3. Crno-bele je predvodio Kevin Panter, koji je već u prvih 10 minuta ubacio 10 poena (uključujući i trojku u poslednjoj sekundi), za vođstvo svog tima 20:18.

Lazić je pogodioza tri na startu druge četvrtine, što je bila jedina trojka crveno-belih u prvom poluvremenu.

Na drugoj strani, Lesor i Avramović su se pridružili Panteru, pa je prednost crno-belih išla do maksimalnih +7 u dva navrata.

Igrači Partizana ubacili su pet trojki u prvih 20 minuta, ali je završnica prvog poluvremena pripala domaćoj ekipi, koja je na krilima dobre odbrane Markovića i Holinsa prišla na 37:33.

Navijači crveno-belih u nekoliko navrata su ubacivali tvrde predmete u teren, pa je početak drugog dela odložen za više od 20 minuta, pošto su sudije meča naložile da se isprazni deo partera iza jednog od koševa.

Zvezda je na startu treće deonice došla do izjednačenja, a onda - novi prekid.

Posle četvrte lične greške Nikole Kalinića ponovo su razni predmeti uleteli u teren, a sudije su odlučile da prekinu meč dok se ne isprazni kompletna dvorana "Pionir".

Prekid je trajao gotovo sat vremena, a utakmica je nastavljena pred praznim tribinama. Ta činjenica kao da je sklonila pritisak sa igrača obe ekipe, pa je treća deonica bila najefikasnija - 26:21 za Zvezdu.

Crveno-beli su uspeli da u finišu trećeg perioda dođu do prednosti, koju su čuvali u većem delu poslednje deonice.

Partizan je preko Pantera i Mura ostajao u igri do poslednjeg minuta, a odlučujuću trojku za novog-starog šampiona postigao je Nejt Volters na 39 sekundi do kraja.

Ušlo se u penal-završnicu, a Avramović je u dve situacije promašio po jedno slobodno bacanje, dok je na drugoj strani u dva navrata bio precizan Dejan Davidovac.

Ipak, Partizan je imao šut za produžetak, ali je Kevin Panter bio neprecizan, pa je Zvezda došla do šestog trofeja u regionalnom takmičenju, čime se izjednačila sa večitim rivalom.

Panter je meč završio sa 27 postignutih poena, Avramović je dodao 11, dok se u pobedničkom timu istakao Davidovac sa 15, a meč-viner Volters dodao je 12.

понедељак, 05. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару