Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

У масовним гробницама у Кан Јунису до сада пронађено 310 тела; ИДФ: Израелске трупе нису умешане у погубљења

Сукоб Израела и Хамаса – 200. дан. Настављају се операције ИДФ-а на северу Појаса Газе, док је број пронађених тела у масовним гробницама у Кан Јунису порастао на 310. ИДФ одбацује тврдње да су израелске трупе умешане у погубљења Палестинаца. Израелска војска је убила двојицу истакнутих оперативаца Хезболаха на југу Либана. Хезболах, са друге стране, тврди да су његови борци извели најдубљи напад на израелску територију од 7. октобра.

У масовним гробницама у Кан Јунису до сада пронађено 310 тела; ИДФ: Израелске трупе нису умешане у погубљења У масовним гробницама у Кан Јунису до сада пронађено 310 тела; ИДФ: Израелске трупе нису умешане у погубљења

Више од 200 тела пронађено је у масовним гробницима у медицинском комплексу Насер у граду Кан Јунису, саопштиле су палестинске локалне власти.

Становништво Кан Јуниса, које се вратило својим домовима после повлачења ИДФ-а, такође је навело да су израелске снаге поново ушле у источни део града, који се налази на југу Појаса Газе.

Министарство здравља у Гази, које води Хамас, истовремено је саопштило да је у израелским нападима од 7. октобра убијен најмање 34.151 Палестинац, док су 77.084 повређена.

Уочи празника Пасхе, израелски премијер Бенјамин Нетанјаху поновио је да се "неће одмарати" све док сви израелски таоци у палестинској енклави не буду ослобођени.

Шеф израелских обавештајаца Арон Халива, у међувремену, поднео је оставку због неуспеха да 7. октобра прошле године спречи напад палестинског Хамаса на Израел.

За то време, високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жосеп Борељ рекао је да су министри спољних послова ЕУ постигли договор у начелу да због напада на Израел прошире санкције Ирану.

Борељ је, ипак, указао да има још много посла да би се усвојио законски оквир за увођење нових санкција Техерану.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво