Читај ми!

Нетанјаху: ИДФ спреман за операцију у Рафи; у Јерусалиму почели четвородневни антивладини протести

Рат Израела и Хамаса – 177. дан. Израелска војска наставила је копнену операцију у јужном и централном делу Појаса Газе. Министарство у Гази, саопштило је да се број страдалих Палестинаца од 7. октобра попео на 32.782. Израелска полиција саопштила је да је убијен терориста који је ножем ранио једну особу на централној аутобуској станици у Бершеби. Рације ИДФ-а на Западној обали, ухапшено 10 Палестинаца.

Нетанјаху: ИДФ спреман за операцију у Рафи; у Јерусалиму почели четвородневни антивладини протести Нетанјаху: ИДФ спреман за операцију у Рафи; у Јерусалиму почели четвородневни антивладини протести

Израелске снаге (ИДФ) су током претходног дана наставиле операције око болнице Шифа, док је најмање петоро цивила погинуло у нападу ИДФ-а на Палестинце који су чекали у реду за храну у Гази после којег је настао стампедо, јавио је Црвени полумесец.

Званични Тел Авив потврдио је да су у ударима на медицински комплекс Шифа ликвидирана четворица високих оперативаца Хамаса задужена за регрутацију, набавке и организовање акција групе.

Шеф Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Адханом Гебрејесус упозорава да је за више од 9.000 пацијената у палестинској енклави неопходна хитна евакуација, док је у функцији тек 10 болница.

Док трају борбе, египатски извори наводе да ће у Каиру бити настављени преговори о примирју између Израела и Хамаса након што су претходни разговори у престоници Египта и Дохи завршени неуспешно.

Демонстранти у више израелских градова протестовали су против израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа тражећи његову оставку због немогућности да обезбеди ослобађање талаца.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије