Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Представнички дом САД изгласао пакет помоћи за Украјину; руске снаге гађале индустријски комплекс у Харкову

Рат у Украјини – 787. дан. Украјинске снаге дроновима су напале околину Белгорода у Русији, а једна од жртава удара је трудница. Кијев тврди да су две особе убијене у гранатирању Вовчанска, док су руске снаге погодиле индустријски комплекс у Харкову и поново ракетирале Дњепропетровску област. Доњи дом америчког Конгреса изгласао је предлог о војној помоћи за Украјину у вредности од скоро 61 милијарду долара, што украјински председник Володомир Зеленски истиче као кључно за одбрану земље. Са друге стране, Москва планира да успостави центар за развој дронова.

Представнички дом САД изгласао пакет помоћи за Украјину; руске снаге гађале индустријски комплекс у Харкову Представнички дом САД изгласао пакет помоћи за Украјину; руске снаге гађале индустријски комплекс у Харкову

Украјински званичници саопштили су да су најмање две особе страдале у руском ракетном нападу на град Дњепар, а ракетиран је и град Криви Рог. У нападу на Одеску област оштећена је лучка инфраструктура.

Војска Украјине, такође, тврди да је оборила руски бомбардер, док руско министарство наводи да се војни авион срушио услед техничког квара.

Губернатор Вјачеслав Глатков изјавио је да је 25 ваздушних циљева пресретнуто изнад Белгородске области.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је после састанка са украјинским председником Володимиром Зеленским саопштио да су се НАТО савезници договорили да обезбеде додатни системи противваздушне одбране за Кијев. Зеленски је рекао да је Украјини потребно минимум седам система "патриот" и истакао да Израел није био препуштен да се сам сналази током масовног иранског ваздушног напада у суботу.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров поручио је да Русија у случају поновног покретања преговора са Украјином неће обустављати борбена дејства. "Потпуно смо уверени да је потребно да наставимо специјалну војну операцију", рекао је Лавров.

У петак се огласио и мађарски премијер Виктор Орбан. Указао је да је Запад на корак од слања трупа у Украјину, као и да у Бриселу влада проратна већина.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво