Одржане консултације око формирања Комисије за контролу бирачког списка

У Скупштини Србије одржан је састанак посланичких група ради консултација око образовања радних група за унапређење изборног процеса и увид, контролу и ревизију Јединственог бирачког списка.

Састанку коме је председавала председница парламента Ана Брнабић присуствовали су посланици владајуће коалиције Александар Марковић (СНС), Ивица Дачић (СПС), Бранимир Јовановић (СДПС), Стефан Кркобабић (ПУПС) и други, као и посланици опозиције Биљана Ђорђевић (Зелено-леви фронт), Данијела Несторовић (Еколошки устанак), Мирослав Алексић (Народни покрет Србије), Бранко Павловић (Ми-глас из народа) као и представници ЦРТЕ и ЦеСИД-а.

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић још раније је рекла да власт прихвата захтев опозиције везано за формирање Комисије за контролу и ревизију бирачког списка, као и да јавни сервиси професионално извештавају.

Раније данас, посланици Скупштине Србије су усвојили измене и допуне Закона о локалним изборима којима су померени рокови за расписивање избора, са циљем да се истог дана 2. јуна одрже београдски и локални избори, у оним локалним самоуправама у којима нису одржани у децембру прошле године, што је такође био један од захтева опозиције у разговорима о побољшању изборних услова.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво