Читај ми!

Вучић: Једанаест година траже кривце у нама, а они не спроводе суштину Бриселског споразума

Председник Александар Вучић рекао је, поводом годишњице постизања Бриселског споразума, да је то било 11 година свакодневних бесмислица и тражења кривице у Србима и Србији, док суштина није спроведена, а то је формирање ЗСО.

Председник Александар Вучић, у обраћању после вежбе "Вихор 2024" на Пештери, коментарисао је једанасту годишњицу постизања Бриселског споразума.

Истакао је да се Србија за то време развијала, али да је то било једанаест година терора и лажи које су спроводили и приштинско руководство и Европска унија заједно, једанаест година где суштина није спроведена, а то је формирање ЗСО, једанаест година свакодневних бесмислица, измишљања разлога и тражења кривице у Србима и Србији.

"После једанаест година поставља се питање какво то поверење можемо да градимо", указао је председник.

Указао је да нема ко није реаговао у свету због тога што је српска полиција задржала четворицу припадника тзв. косовске полиције.

"Нема ко није реаговао, саопштење Стејт департмента, Немци, Еулекс, сви могући. Десет месеци, три стотине дана траје блокада сваке робе која треба из централне Србије да дође на Косово и Метохију. Ћутите као заливени. Претуку (Владана) Стевановића у Зубином Потоку, нико од вас не изда саопштење... Ухапсе рањеног (Срећка) Софронијевића, нема саопштења никаквог. Душана Обреновића држите седам месеци у притвору, не можете да га пустите раније јер је толико изубијан са тако тешким повредама да то не сме да се види, ниједно саопштење не напишете", истакао је Вучић.

Навео је да је један од задржаних полицајаца био припадник ОВК и сумњало се да је починио злочин, док је други задржан 24 часа.

"Присуство команданта Кфора на вежби у интересу обе стране"

Након вежбе "Вихор 2024" на Пештери, Вучић је истакао да је важно што је први пут присуствовао и командант Кфора Озкан Улуташ.

"Ми с њим имамо коректну и професионалну сарадњу. Мислим да је то на дневном нивоу и генерал Мојсиловић управо потврђује. Наставићемо ту врсту сарадње, то је добро, то је у интересу обе стране", рекао је Вучић у обраћању новинарима.

"Срамота је то што је урадила Бакојани"

Упитан да ли је Грчка после понашања њених представника на седници Парламентарне скупштине Савета Европе пријатељска или партнерска земља, Вучић је рекао да ће у наредном периоду пратити гласање и у складу с тим ће се изјашњавати.

"Јесам ли одушевљен понашањем Бакојани? Нисам. Мислим да је срамота то што је урадила", рекао је Вучић.

Вучић је навео да је био договор да се 21. фебруара види са Бакојани, али да су "одустали од тога".

Затим је, додаје, требало да разговарају путем видео-линка, али да је речено да то није могуће због њеног здравственог стања.

"Жао ми је због свега, али чак и та основна обавеза да се разговора с Београдом није била испуњена", навео је Вучић.

На питање да прокоментаришете наводе приштинских медија, али и министра одбране привремених институција у Приштини, да ће Србија да користи "комарца" на КиМ и да је ова вежба заправо само подизање тензије јер се приказује офанзивно, а не дефанзивно наоружање, Вучић је кратко прокоментарисао да "тај човек нема појма шта је офанзивно и дефанзивно".

На питање новинара како коментарише критике министра спољних послова Босне и Херцеговине Елмедина Конаковића и појединих људи из Босне и Херцеговине на рачун Срба и јучерашњег скупа у Бањалуци, председник је рекао да је заједнички принцип и заједнички именитељ за све оне који би да раде против Србије то што мисле да имају морално право да јој увек држе придике, а да ни сами не знају на основу чега.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво