Читај ми!

Због здравственог стања поново одложено суђење Мирославу Алексићу

У Вишем суду у Београду за 20. мај је одложено суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу, оптуженом за силовање и сексуално узнемиравање неколико полазница те школе.  

Суђење је одложено због његовог здравственог стања, а судија је навео да је завршено и вештачење које указује да Алексић нема психичке, али има физичке препреке да прати суђење.

Претходно су три рочишта одложена због Алексићевог изостанка.

Пуномоћник оштећене Ј. В. Југослав Тинтор се након суђења обратио медијима и рекао да из вештачења произилази да је Алексић способан да прати суђење, односно да здравствени проблеми које има не компромитују његову могућност да дође у суд физички и да прати суђење психички.   

Тинтор је додао да је оштећена Ј. В., најмлађа од неколико полазница Алексићеве школе које га оптужују за силовање, потпуно трауматизована, јер трећи пут долази на суђење које се одлаже.

На питање да ли очекује да ће се Алексић појавити на суђењу 20. маја, Тинтор је одговорио да се зна шта је суд и обавеза и да ако неко избегава то, постоје строже мере које Закон о кривичном поступку прописује и које се могу применити.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.     

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара 2021. године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз електронски надзор, након чега му је 10. марта 2022. године укинут и кућни притвор.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво