Душко Шарић негирао да је члан братовљеве криминалне групе

У Специјалном суду у Београду је Душко Шарић негирао да је био члан криминалне групе свог брата Дарка Шарића и да је заједно са припадницима те групе чинио кривична дела.

Они су оптужени за више кривичних дела, а између осталог и да су планирали убиство сведока-сарадника Небојше Јоксовића. Душко Шарић тврди да није учинио кривична дела која му се стављају на терет, нити да је урадио нешто што је противзаконито и додао да му није јасно како се нашао на оптужници.

Он је испричао одакле зна припаднике ове гупе, као и да Јоксовића није могао да дискредитује, јер је тад већ његов рођени брат био правоснажно осуђен. Како тврди, није ни подстрекивао оптужене полицајце, нити им је нудио новац.

Кривицу је данас негирао и Милан Вучинић, наводећи да није извршио кривична дела које му се стављају на терет оптужницом.

Почетком јануара суду су се предали Душко Шарић и Милан Вучинић и они се налазе у притвору.

Поред Дарка и Душка Шарића оптужени су и Д. Л., Б. С., Д. О., А. Б., Н. С., Д. С., М. Р., Д. М., С. А., М. В., У. Р., М. В., А. Ш..

Б. С., Н. С., С. А., М. В. и А. Ш. се суди у одсуству јер су у бекству.

Према оптужници Тужилаштва за организовани криминал, вођа ове групе је Дарко Шарић, који је како се сумња, створио план деловања да се из безобзирне освете убије Небојша Јоксовић, сведок сарадник у кривичном поступку који се против Шарића и других водио због кријумчарења кокаина.

Када у томе нису успели, Шарић је како се сумња, издао налог да се предузму радње које су биле усмерене на дискредитацију Јоксовића да евентуално изгуби статус сведока сарадника.

Они се терете и да су по Шарићевом налогу поставили бомбу под кола бизнисмену Горану Николашевићу 2020. године којом приликом му је уништен аутомобил.

Према наводима из оптужнице бомбу је поставио М. В. док му је У. Р. чувао стражу. Николашевић је полицији тада рекао да сумња да је Јоксовић покушао да га убије, док тужилаштво наводи да је Шарићева група Јоксовићу наместила како би га дискредитовала због његовог статуса сведока-сарадника на суђењу за шверц кокаина.

Тужилаштво групу терети за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, израђивање и набавлјање оружја и средстава намењених за извршење кривичног дела, изазивање опште опасности, лажно пријављивање, злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98 Закона о тајности података.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије