Читај ми!

Плава птица

Ко ће нас боље упутити у здраву исхрану, него наша куваричица... И зато будите са њом у суботу, 27. априла 2024. године у 09:35ч на Другом програму Телевизије Србије.

Храна треба да је… да је… здрава! И укусна! А још ако и интересантно изгледа, то је онда права храна за наше другариће. А ко прави такву храну? Па зна се, наша куваричица!

Креће школа после дужег зимског распуста него иначе, зима се приводи крају, готови су зимски празници, које смо углавном провели грицкајући успут по који колачић или неки други слаткиш. И то све значи да је право време да се подсетимо специјалитета наше драге куваричице… јер су они и укусни, и симпатични, и здрави. А успут ћемо сазнати и по нешто о намирницама… на пример како су настале переце, колико је здрав овас и кад га треба јести, шта је хумус и од чега се прави… Видећемо како она вешто прави шаргалава, пролећне лале, ав ав сендвич, лубенипицу и друге специјалитете… Пазите добро шта куваричица ради и направите себи или некоме кога волите једну ужину.

Будите са нама у суботу 27. априла 2024. године у 09:35, летимо, на Другом програму Телевизије Србије. Одмах након емитовања ће бити на нашем званичном јутјуб-каналу, где можете пронаћи и све наше претходне епизоде, као и на нашој платформи www.rtsplaneta.rs. Пишите нам на е-маил: plava.ptica@rts.rs, facebook- профил или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију Плава птица".

О "Плавој птици“ брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић и многи други.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво