Читај ми!

Новак за РТС: Србији сам донео један од највећих спортских трофеја

Кад је добио награду академије Лауреус за најбољег спортисту године, српски тенисер Новак Ђоковић је рекао за РТС да су за то признање заслужни и остали чланови његовог тима.

Лауреус награду је већ освајао 2012, 2015, 2016, 2019. године, а потом је и пети пут Новак Ђоковић изабран за најбољег спортисту света.

Најбољи тенисер света је тријумфовао у конкуренцији фудбалера Ерлинга Холанда и Лионела Месија, атлетичара Арманда Дуплантиса и Ное Лајлса и возача Формуле 1 Макса Ферстапена.

Ђоковић је тако изједначио рекорд некадашњег колеге Роџера Федерера, који се до вечерас једини могао похвалити да је пет пута проглашен за најбољег спортисту године.

"Лауреус је организација основана пре 25 година од стране Нелсона Манделе и Јохана Руперта који су препознали снагу и утицај спорта на глобалном нивоу. Имао сам ту част и привилегију да добијем обу нагаду четири пута. Велика част ми је што сам опет номинован у овој фази моје каријере", рекао је Новак за РТС на црвеном тепиху, па се још једном обратио са наградом у руци, коју му је доделио легенда америчког фудбала и његов пријатељ Том Брејди.

"Веома посебна ноћ. Ова награда је дошла као резултат изванредне сезоне, једне од најбољих у мојој каријери. Награду дугујем мом тиму, који је био уз мене прошле године. Иако сам сам на терену, иза кулиса је ово ипак тимски успех. Драго ми је што сам вечерас представио Србију и што сам донео још један трофеј у историји спорта, можда и најважнији, с обзиром да су 68 чланова Лауреус академија шампиони и легенде", рекао је Ђоковић.

Награду за најбољу спортисткињу добила је шпанска фудбалерка Ајтана Бонмати која је са репрезентацијом своје земље освојила Светско првенство, након чега је проглашена за најбољу играчицу света.

За најбољи тим године проглашена је женска фудбалска репрезентација Шпаније која је освојила титулу шампиона света. Награду за успон године заслужио је фудбалер Реал Мадрида и репрезентативац Енглеске Џуд Белингем.

Најуспешнија гимнастичарка свих времена Симон Бајлс из Сједињених Америчких Држава добила је награду за повратника године. За најбољу акциону спортисткињу, у конкуренцији жена и мушкараца, проглашена је млада скејтерка Ариса Тру (14) из Аустралије.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво