Мартинез зауставио Кецмановића у осмини финала турнира у Букурешту

Српски тенисер Миомир Кецмановић изгубио је од Шпанца Педра Мартинеза резултатом 2:1 (7:6(7:4), 3:6, 6:3) у осмини финала турнира у Букурешту.

Миомир Кецмановић и Педро Мартинез први пут су се нашли на супротним странама мреже, а прву победу у међусобним дуелима, вредну пласмана у четвртфинале турнира у Букурешту, уписао је Шпанац, тренутно 57. играч света.

Кецмановић је одлично ушао у меч и већ у првом гему, уз само један изгубљен поен, дошао до брејка. Чувао је дуго предност, али је у седмом гему прокоцкао три брејк шансе, што је Мартинез већ у наредном казнио одузевши му сервис за изједначење - 4:4.

Освојио је Шпанац и трећи гем у низу, повео са 5:4, а онда на Кецмановићев сервис имао сет лопту коју је Србин успео да архивира, а онда и изједначи на 5:5.

Мартинезу није требало дуго да своје сервисе претвори у ново вођство од 6:5, пре него што је уследила кулминација драме - морао је Кецмановић да одигра маратонских 20 поена и суочи се са нове три сет лопте за противника како би се докопао тај-брејка.

Испоставило се да је само одложио неизбежно јер је Шпанац при резултату 4:4 нанизао три поена и повео са 1:0 у сетовима.

Неповољан епилог тај-брејка није поколебао упорног Кецмановића који је у другом сету повео са 3:0, али је допустио Мартинезу да направи рибрејк и изједначи на 3:3.

Ипак, Србин је у осмом гему још једном одузео сервис противнику и довео се у позицију да сервира за сет при резултату 5:3. Мало је фалило да поново испусти предност пошто је Мартинез имао 0:40 и три везане брејк прилике, али је Кецмановић освојио пет поена у низу и изједначио на 1:1 у сетовима.

Одлучујући сет није личио на прва два - чекало се на брејк прилику све до шестог гема, а први ју је дочекао Шпанац - и то три везане од којих је искористио прву и повео са 4:2.

Кецмановић је већ у наредном гему имао четири прилике да узврати истом мером и поништи Мартинезов брејк, али није успео, па је шпански тенисер меч мирно привео крају.

Мартинезов противник у четвртфиналу турнира у Букурешту биће Француза Грегори Барере, који је раније данас надиграо Американца Себастијана Корду.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво