Ројевић скратио списак рукометаша: Циљ је да се боље упознамо са играчима

Нови селектор мушке рукометне репрезентације Србије Борис Ројевић каже да ће мартовско окупљање искористити да тестира што је више могуће нових играча.

Рукометаши Србије окупиће се у недељу у Спортском центру Ковилово поводом ЕХФ недеље националних тимова, а потом ће отпутовати у Пољску.

Одиграће два пријатељска меча са Пољацима. Први дуел заказан је за 15. март од 17.00 часова, док је други меч две селекције на програму два дана касније од 12.30 сати.

Нови селектор Борис Ројевић саопштио је скраћени списак играча за дуеле са Пољском. На списку су:

Голмани: Дејан Милосављев, Милан Бомаштар, Андреј Трнавац.

Крила: Вања Илић, Марко Срдановић, Марко Николић, Богдан Радивојевић, Дарко Ђукић и Алекса Туфегџић.

Бекови: Милош Кос, Урош Борзаш, Миљан Пушица, Милан Јовановић, Лазар Кукић, Матија Николић, Ђорђе Ђекић, Урош Којадиновић и Предраг Вејин.

Пивоти: Драган Пешмалбек, Лука Роган и Марко Јевтић.

"Никога се нисмо одрекли"

Ројевићев тим жели да прво окупљање искористити да стекне бољу слику и започне стварање екипе за бараж за Светско првенство против Шпаније.

"С обзиром на то да ће нам ово бити први сусрет, циљ је да се боље упознамо са играчима, њиховим квалитетима, као и елементима игре које је потребно усавршити. Постављање новог система на коме ћемо мој стручни штаб и ја инсистирати један је од приоритета. Сигурно да немамо довољно времена за све, али ћемо оно што имамо користити паметно", рекао је Ројевић.

Нагласио је да репрезентација Србије има проблема са великим бројем повређених играча, док Мијајло Марсенић и Владимир Цупара због породичних обавеза неће бити у тиму. 

"Пред први меч са Шпанијом имаћемо само три тренинга, што је јако мало за припрему, тако да ћу ово мартовско окупљање искористити да тестирам што је више могуће нових играча. На списку није и неколицина старијих играча, али никога се нисмо одрекли. Разговарао сам са свима, нарочито са Немањом Илићем који има велику жељу да настави да игра за репрезентацију", истакао је селектор Србије.

Напоменуо је и да неки играчи на које рачуна, као што је Зечевић, тек излазе из повреде.

"Приоритет је да се опораве и да их сачувамо. Желимо да проценимо шта све имамо на располагању и да скоцкамо најбољи могући тим за мај са идејом да што више играча игра у оба правца", закључио је Ројевић.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво