Читај ми!

Фантастични Јокић и Денвер до егала у серији, Едвардс усамљен у Минесоти

Кошаркаши Денвер нагетса савладали су Минесота тимбервулвсе 115:107 у четвртом мечу друге рунде плеј-офа Запада. Никола Јокић је уписао 35 поена, седам скокова и седам асистенција.

Шампиони су показали карактер.

Мотивисани играчи Минесоте, жељни показивања боље енергије навијачима после пораза у првом мечу, добро су отворили дуел. Држали су резултатски плус до средине прве деонице са максималном предношћу од седам поена. При резултату 22:15 за Минесоту, Денвер креће у хитру серију од 12 поена за апсолутни преокрет.

Следи можда и најбоље одиграна друга деоница Нагетса у овогодишњем плеј-офу на чијем су крају водили 64:49. 

У трећој деоници, Јокић је морао раније на клупу због четвртог фаула. То је вечна бојазан за Нагетсе. Овога пута, играчи браниоца титуле су успели да се одрже на двоцифреном плусу, пре свега захваљујући одбрани и доприносу играча са клупе.

Одморни Јокић је отворио последњи период за Нагетсе са осам поена. МВП преузео контролу у нападу, убацивши 16 поена у завршном периоду. Њему је припао и последњи кош на мечу на 26 секунди до краја.

Одговор на питање шта је однело превагу у четртом дуелу могло би да лежи у листи стрелаца. Код Минесоте је био Ентони Едвардс па неколико места "празно". Односно, прва звезда домаћина је пленила са 44 поена, док остали носиоци и ветерани нису допринели колико се очекивало. Карл Ентони Таунс јесте остварио дабл-дабл од 13 поена и 12 скокова, али је шутирао 5/18 из игре. Мајк Конли је био најближе Едвардсу са 15 поена. Наз Рид, Руди Гобер и Џејден Мекденијелс су постигли по 11 поена.

На другој страни, ударни тандем Никола Јокић-Џамал Мари имао је велику подршку пре свих Арон Гордон са 27 поена, седам скокова и шест асистенција. Крилни центар Нагетса је дуго био без промашаја, убацивши првих 10 шутева. До првог промашаја је стигао тек на четири минута до краја меча. Клупа Денвера се "појавила" кроз двоцифрени учинке Џастина Холидеја са 10 и Кристијана Брауна са 11 поена.

Никола Јокић је уписао 35 поена, седам скокова и седам асистенција. Џамал Мари је стао на 19 поена и осам асистенција.

Наредни меч је у ноћи између уторска и среде од 3:30 у "Бол арени" у Денверу.

петак, 14. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије