Читај ми!

Револуција у Београду – фајнал-фор Лиге шампиона на стакленој ЛЕД подлози

Београд ће од 26. до 28. априла угостити четири најбоље екипе Фибине Лиге шампиона, а уместо на паркету, утакмице за трофеј у "Београдској арени" биће игране на стакленој ЛЕД подлози.

Три шпанске екипе – Тенерифе, Мурсија и Уникаха и грчки Перистери бориће се од 26. до 28. априла у Београду за титулу Фибине Лиге шампиона, али не на паркету.

Директор такмичења Патрик Комнинос саопштио је на конференција за новинаре у "Београдској арени" да ће утакмице фајнал-фора најмлађег европског такмичења бити игране на стакленој ЛЕД подлози.

"Дошли смо до фајнал-фора, спремни да доведемо четири сјајна тима наредне седмице, од тога три из Шпаније, плус Перистери са тренером Василисом Спанулисом. Сјајна група тимова биће у Београду, такмичиће се у једној од најбољих европских дворана. Желимо увек да будемо иновативни и гледамо у будућност. Одлучили смо да овај фајнал-фор буде одигран на ЛЕД стакленој подлози", рекао је Комнинос.

Истакао је да се нада да ће у будућности сва такмичења бити играна на ЛЕД теренима.

"Јако је важно што су људи из београдске организације прихватили да се овако нешто имплементира баш овде. Једва чекамо да се цела кошаркашка заједница прикључи овом догађају, да сведоче стварању историје. Ово је оно што је наша будућност и по томе ћемо се сви сећати овог фајнал-фора", нагласио је Комнинос.

Београд ће се наћи међу ретким светским градовима у којима је кошарка играна на ЛЕД терену. До сада је револуционарна технологија употребљена само у Мадриду на Светском првенству за девојке до 19 година и у Индијанаполису на НБА ол-стар викенду.

Поред Патрика Комниноса, на конференцији за медије у "Арени" били су генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Злато Болић и амбасадор завршнице Лиге шампиона Жељко Ребрача, прослављени репрезентативац и председник КК Војводина.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво