Читај ми!

Медији: Ембид на ширем списку кошаркаша САД за Олимпијске игре

Кошаркашки савез Сједињених Америчких Држава објавио је шири списак играча који ће представљати земљу на Олимпијским играма, преносе медији. Камерунац Џоел Ембид нашао се листи кошаркаша који ће потенцијално играти у Паризу.

Новинарски инсајдер Адријан Војнаровски јавља да је тим Сједињених Америчких Држава за Олимпијске игре ушао у почетну фазу, будући да је направљен списак од 41 кошаркаша.

Генерални директор мушког националног тима САД Грант Хил изјавио је да је одушљевљен одазивом бројних кошаркашких звезда.

"Сједињене Државе се могу похвалити невероватним кошаркашким талентом и одушевљен сам што су многе суперзвезде изразиле интересовање да представљају нашу земљу на Олимпијским играма 2024. Привилегија је изабрати тим који ће нам помоћи да поново дођемо на врх олимпијског подијума", истакао је Хил, а преноси Марка.

Међу кошаркашима на ширем списку репрезентације САД налазе се: Бем Адебајо, Џарет Ален, Паоло Банчеро, Дезмонд Бејн, Скоти Барнс, Девин Букер, Микаел Бриџис, Џејлен Браун, Џејлен Брансон, Џими Батлер, Алекс Карузо, Стеф Кари, Ентони Дејвис, Кевин Дурент, Ентони Едвардс, Џоел Ембид, Де'Арон Фокс, Пол Џорџ, Арон Гордон, Тајриз Халибертон, Џејмс Харден, Џош Харт, Тајлер Хиро, Џру Холидеј, Чет Холмгрен, Брендон Инграм, Кајри Ирвинг, Џерен Џексон, Леброн Џејмс, Кам Џонсон, Вокер Кеслер, Кавај Ленард, Демијан Лилард, Донован Мичел, Крис Пол, Боби Портис, Остин Ривс, Данкан Робинсон, Џејсон Тејтум, Дерик Вајт и Треј Јанг.

Репрезентацију САД предводиће Стив Кер из Голден Стејта, док ће му помагати Марк Фи са Универзитета Гонзага, Тајрон Лу из Клиперса и Ерик Споелстра из Мајами Хита. 

Поједини медији наводе да већ постоји списак од 11 кошаркаша. Листа играча који би требали да престављају САД: Стеф Кари, Тајрис Халибертон, Џру Холидеј, Ентони Едвардс, Девин Букер, Кевин Дурент, Џејсон Тејтум, Ентони Дејвис, Леброн Џејмс, Бем Адебајо и Џоел Ембид. Међутим, постоји још једно упражњено место.

Стефу Карију би турнир у Паризу био први олимпијски у каријери, док ће Кевин Дурент имати јединствену шансу за још једну - четврту медаљу са Игара, за сада он и Кармело Ентони имају по три олимпијске златне медаље.

Леброн Џејмс ће извесно играти на четвртим Олимпијским играма у каријери, а већ је освојио бронзану медаљу 2004. и две златне 2008. и 2012. године. Поред тога, Камерунац Џоел Ембид ће играти за Сједињене Државе.

Пре пријатељске утакмице против Канаде, 10. јула, тим САД ће тренирати у Лас Вегасу, будући да је тамо већ дужи низ година смештен центар за припреме националног тима.

Сједињене Државе ће играти против Србије, Јужног Судана и квалификанта из Порторика у групној фази турнира.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво