Читај ми!

Астон Вила и Фјорентина изборили полуфинале Лиге конференција

Фудбалери Астон Виле и Фјорентине изборили су, након продужетака осносно пенала, пласман у полуфинале Лиге конференција.

Астон Вила је након рулета пенал серије савладала Лил и пласирала се у полуфинале Лиге конференција. Лил је водио са 2:0 до самог финиша сусрета. Ипак, гости су голом продужили ток, а након бољег извођења једанаестераца пасирали се у полуфинале.

Домаћин је кренуо силовито и то му се исплатило у 15. минуту сусрета. Лопту је на левој страни примио Гудмундсон и упутио сјајан центаршут. На лоту је налетео Јусуф Јазићи и неодбрањивим ударцем савладао голмана и изједначио у укупном скору.

Гости су покушали да се ослободе притиска, међутим Лил је наставио у истом стилу. Ређале су се шансе пред голом Лила, а сјајни голман Мартинез је успевао да одржи екипу са неколико фантастичних одбрана.

Пресинг домаћина по читавом терену довео је до тога да су играчи Астон Виле тешко успевали да пређу средину терена. Ретки су били покушаји гостију, углавном дугим лоптама, али је последња линија одбране домаћина успела да осујети сваки покушај Виле.

Домаћин како да је остао без даха у финишу првог полувремена, није створио нити једну озбиљнију прилику за гол. Гости су покушали да искористе пад у игри Лила, мало је недостајало да минут пре краја првог дела игре погоде гол, али је Луиз за мало био непрецизан.

Лил је кренуо жестоко у наставку, стварао је шансе пред голом Мартинеза, који је био на висини задатка и успео је да сачува своју мрежу.

С друге стране и Астон Вила је је имала неколико прилика, али је одбрана домаћина била на месту. Играчи Лила су константно претили.

У 56. минуту сјајна акција гостију по левој страни Мати Кеш је био на правом месту након центаршута, али лопта одлази крај десне стативе.

Игра се распламсала ређале су се прилике пред оба гола, али голмани су успевали да изађу као победници. Од 60. минута домаћин је све више нападао, а Астон Вила се грчрвито бранила.

У 67. минуту Лил је доша до потпуног преокрета, после корнера са десне стране одлично је на првој стативи скочио Андре и главом полао лопту у мрежу – 2:0.

То је био резултат који је водио Лил даље.

Гости су кренули у напад са више играча, створили су неколико изгледних прилика, али није било промене резултата. Домаћин се свесно повукао и вребао шансу из полуконтри и конранапада.

У 87. минуту горти стижу до гола, после гужве у казненом простору лопта стиже до Кеша који је неодбрањивим ударцем шаље у мрежу. Резултат је поново, у укупном скору, нерешен.

У самом финишу голман гостију Мартинез је поново био на висини задатка, зауставио је неколико стопостотних шанси Лила, па је меч отишао у продужетке.

Мартинез показао да је специјалиста за пенале.

Астон Вила је имала две стопостотне шансе у 100. минуту сусрета, али је голман домаћина сјајним интервенцијама успео да сачува свој гол. Луиз је стигао први до одбијене лопте, пуцао је у леву страну гола, али је Чевелијер успео да заустави и његов покушај. Невероватно како и после овог напада резултат није промењен. То је било све што смо видели у првом продужетку.

У последњим моментима сусрета Астон Вила је имала 100% шансу да стигне до полуфинала, али није погодоила, тачније голман домаћина је био на висини задатка. Пенали су одлучили победника.

Након прве серије Астон Вила је била у предности, након сјајне одбрана голмана. У другој и трећој серији оба извођача су била сигурна (2:3). У наредној серији голман домаћина је одбранио једанаестерац. Изједначење домаћину донео је Кабела (3:3). 

Пету серију једанаестераца, Луиз отвара погодком за госте. Потом Мартинез брани ударац домаћина и Астон Вила је у полуфиналу.   

После 0:0 у првом мечу измђу Фјорентине и Викторије Плзењ, и реванш меч у Италији је завршен без голова. У другом минуту продужетка Фјорентина је стигла до погодтка, Стрелац је после лепе акције био Гонзалес. Стигао је до одбијене лопте у шеснаестерцу у закуцао је у леву страну гола гостију.

У 108. минуту Фјорентина стиже и до другог гола. Бирађи је натрчао на пас Иконеа и затресао мрежу сјајним ударцем из прве. Тако је домаћин укупним сезултатом 2:0 обезбедио пласман у полуфинале.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво