Павле Илић (поново) суди 173. вечити дерби

Главни судија 173. вечитог дербија између фудбалера Црвене звезде и Партизана биће Павле Илић из Крагујевца.

Павле Илић је делио правду на 172. вечитом дербију, који је 9. марта завршен резултатом 2:2. За само неколико минута показао је два жута картона и искључио фудбалера Партизана Ксандера Северину, али је очигледно оправдао поверење надређених пошто ће у суботу поново бити главни арбитар на Стадиону "Рајко Митић".

Илићу ће на 173. вечитом дербију помагати Милош Симовић и Никола Ђоровић. Четврти судија биће Лазар Лукић, док ће у ВАР соби седети Новак Симовић и Урош Стојковић.

Павле Илић има 34 године, на теренима елитног ранга српског фудбала дебитовао је у јуну 2020, али је пре такмичарског циклуса који је у току само три пута судио мечеве Суперлиге, што се ове сезоне значајно променило - 13 пута је био на центру суперлигашких игралишта.

Пре мартовског дебија у вечитим дербијима, Илић је четири пута делио правду Партизану и три пута Црвеној звезди.

Црвено-белима је судио против нишког Радничког (1:0) и Спартака (4:1), а раније и у дуелу са Радничким из Сремске Митровице у Купу Србије (3:1).

Партизан га је видео на делу када је тадашњи састав Гордана Петрића на пенале елиминисан у Купу Србије од митровачког Радничког, затим ове сезоне на Вождовцу, где је ИМТ водио 2:0, а "парни ваљак" преокренуо на 3:2, као и у дуелима са Спартаком у Суботици (3:0) и ТСЦ-ом у Хумској (0:4).

Вечити дерби поново неће судити најбољи српски арбитар Срђан Јовановић којег на најважнијој утакмици српског фудбала нема још од 167. дербија који је одигран 16. априла 2022.

Дуел Црвене звезде и Партизана у оквиру првог кола плеј-офа Суперлиге Србије на програму је у суботу од 18.00 сати на Стадиону "Рајко Митић". Црвено-бели су први на табели са седам бодова више од вечитог ривала.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво