Читај ми!

Фудбалски класик - Сити и Реал за полуфинале Лиге шампиона (РТС1, 21.00)

Фудбалери Манчестер ситија дочекаће екипу Реал Мадрида у реванш сусрету четвртфинала Лиге шампиона. Дуел је на програму од 21.00, директан пренос је на Првом програму РТС-а, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Фудбалски класик - Сити и Реал за полуфинале Лиге шампиона (РТС1, 21.00) Фудбалски класик - Сити и Реал за полуфинале Лиге шампиона (РТС1, 21.00)

Прва утакмица у Мадриду није била ништа друго до фудбалски класик. Дуел у Манчестеру обиловаће атрактивним потезима, прецизним додавањима, тренерским надмудривањима и великом борбом на терену.

Величанствен меч, пун преокрета, прелепих голова и неизвесности завршен је без победника - 3:3, што је био и најправеднији исход, те ће обе екипе имати подједнако добре шансе да се пласирају у полуфинале Лиге шампиона.

Екипа тренера Пепа Гвардиоле нада се прошлогодишњем исходу у полуфиналу - након нерешеног резултата на гостовању 1:1, Сити је ушао у финале после тријумфа од 4:0 на свом терену против Реала.

Ипак, тим Карла Анчелотија никада не треба отписивати; Реал Мадрид је рекордер у Лиги шампиона са 14 титула и сигурно је да је италијански стручњак жељан да исправи детаље у игри тима из првог меча.

Сити и Реал ће одиграти 14. међусобни меч од 2012. године, енглески тим је остварио пет победа, шпански је славио четири пута и уписали су исти број нерешених мечева.

У уводним минутима реванш сусрета видеће се да ли је мадридска екипа оптерећена прошлосезонским поразом у полуфиналу. Сигурно је и то да ће домаћи тим покушати да покаже одлучност и надмоћ која произилази из чињенице да су последњих 27 мечева без пораза у свим надметањима.

Гвардиола је на конференцији уочи дуела био децидан, истакавши да његов тим не треба да се фокусира на прошлосезонски резултат.

"Морамо да осетимо тај притисак. Ако се фокусирамо на тријумф прошле године, нећемо имати додатни подстицај који нам је потребан. Морамо да будемо 'гладни' да бисмо се такмичили у овом такмичењу, морамо да донесемо праву енергију и потребни су нам навијачи. Понекад ћемо морати да се бранимо, јер је немогуће доминирати током 90 минута. Спремни смо да наступимо на максималном нивоу", навео је тренер Манчестер ситија.

Анчелоти се накратко осврнуо на претходну утакмицу и навео да његов тим има квалитет за добар резултат.

"Утакмице против Ситија су увек биле спектакуларне и ова ће бити таква. Морамо да се осврнемо на претходну утакмицу, имајући у виду да смо били надомак доброг резултата и да верујемо у оно што можемо. Последња утакмица је одиграна недавно, сада све може да се деси. Имамо неопходан квалитет за стварање позитивног исхода", рекао је тренер Реал Мадрида.

Потенцијални састави тимова:

Манчестер сити: Едерсон - Вокер, Стоунс, Рубен Дијеш, Гвардиол - Родри - Бернардо Силва, Де Брујне, Фоден, Грилиш - Холанд;

Уколико добије жути картон, следећи меч ће пропустити: Аканџи, Рубен Дијеш.

Реал Мадрид: Луњин - Карвахал, Начо, Рудигер, Менди - Валверде, Крос, Камавинга, Белингем - Винисијус, Родриго;

Уколико добије жути картон, следећи меч ће пропустити: Белингем, Камавинга, Карвахал, Винисијус.

Реванш дуел четвртфинала Лиге шампиона између Ситија и Реала је на програму од 21.00, директан пренос је на Првом програму РТС-а, најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво