Србија добила представника на такмичењу за „Дечју песму Евровизије“

Ирина Бродић и Јана Пауновић браниће боје Србије на такмичењу за „Дечју песму Евровизије“ које ће се одржати 26. новембра у Тбилисију, у Грузији. Музику и текст за песму „Цео свет је наш“ написали су Огњен Цвекић, Лејла Хот, Ирина Бродић и Јана Пауновић.

У завршници националног конкурса РТС-а за представника Србије на такмичењу за „Дечју песму Евровизије“, у специјаној емисији „Дечја песма за Европу" представљене су три композиције које су претходним избором музичких уредника РТС-а ушле у најужи круг такмичења.

Уживо, наступом пред жиријем и публиком у Студију 9 Радио-телевизије Србије представљене су песме „Ове звезде смо ти и ја“ коју је извела Дарија Врачевић, „Цео свет је наш“ у интерпретацији Ирине Бродић и Јане Пауновић и „Шта је свет без љубави“ коју је отпевала Ирина Арсенијевић.

Транспарентним гласањем стручни жири у саставу:композитор, аранжер и диригент Војкан Борисављевић, певачица и некадашња учесница на „Дечјој песми Евровизије“ Невена Божовић, диригент хора „Колибри" Љиљана Ранђеловић, музички уредник у РТС-у Чедна Хоџић и певач Зоран Кики Лесендрић,изабрао је победничку композицију.

Како је протекао избор песме наших представница, гледаоци ће имати прилику да виде у емисији „Дечја песма за Европу“ која ће се емитовати 30. септембра у 12.30 на Првом програму РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије