Читај ми!

Србија на ногама

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић из студија РТС-а означила је почетак највећег и најмасовнијег крос такмичења на свету, 34. по реду РТС-овом кроса "Кроз Србију". Крос РТС-а основан је пре 34 године. Од једнодневног међународног такмичења одржаваног 17 година у Сремској Митровици, израстао је у целогодишњу спортску и образовно-уметничку манифестацију. На програму су биле две трке за предшколце, 16 за основце и осам за средњошколце. Такмичарске стазе су биле широм Србије, углавном у двориштима вртића и школа. Такмичили су се деца и млади који то желе и нису ослобођени наставе физичког васпитања. Претпоставља се да је  кроз циљ прошло више од 400.000 такмичара.

У сусрет још једним Параолимпијским играма, овога пута у Паризу, наш саговорник је Милош Грлица, доајен који је у каријери освојио седам значајних медаља, најдража му је бронза са Параолимпијских игара у Атини 2004. године. У Београду је данас одржано пето и уједно после извођење пројекта `Гледај да те виде, вози се бициклом`, у оквиру кампање коју спроводи Агенција за безбедност саобраћаја, заједно са Олимпијским комитетом Србије.

Одличан фудбал гледали смо јуче у утакмици Супер лиге Србије између Радничког и Војводине, одиграној у Крагујевцу- под кишом! Није само то куриозитет, већ и податак да је баш био добар и квалитетан меч, иако није било погодака, па и један и други ртим чекају расплет, односно визу за Европу до последњег кола. У мечу растерећених, Звезда је у подмлађеном саставу под Багдалом славила против Напрета 4:0. Данас од 18 часова и 30 минута играју Чукарички- Партизан, односно Младост-ТСЦ, ову другу утакмицу најављују тренер екипе из Бачке Тополе  Жарко Лазетић и фудбалер ТСЦ-а Вељко Илић. Чућемо и селектора одбојкашке репрезентације Игора Колаковића, као и играча нашег државног тима Уроша Ковачевића, пред путовање у Бразил које следи и утакмице Лиге нација. Наше даме, у оквиру истог такмичења, играју вечерас од 19 часова са селекцијом Тајланда, у Рио де Жанеиру.

О овим и другим информацијама из домаћег и међународног спорта можете слушати у данашњем `Спортском журналу` на програму Радио Београда 1. У реализацији емисије учествују Аца Костић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Срефановић.


 

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије