Европске земље и сукоб на Блиском истоку

Оптерећене различитим изазовима у претходном периоду, европске земље се уочи јунских избора за Европски парламент суочавају и са бројним протестима и масовним окупљањима у знак подршке што Палестинцима што Израелу. Чак је и овогодишње Такмичење за песму Евровизије било у знаку појачаних мера безбедности због дешавања на улицама Малмеа.

Шеф европске дипломатије Ђузеп Борељ највио је да ће до краја месеца четири европске земље Шпанија, Малта, Ирска и Словенија озваничити признање Државе Палестине. Пре неколико дана Генерална скупштина Уједињених нација са 143 гласа “за” усвојила је резолуцију којом се подржава палестинска кандидатура да постане пуноправна чланица.

Како се Европа опредељује и дели по шаву блискоисточног сукоба и како ће то утицати на предстојеће изборе за Европски парламент – питамо Мирослава Стојановића, спољнополитичког коментатора.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије