Читај ми!

Зашто нема довољно паса водича за слепе особе

Сваке последње среде у априлу обележава се Светски дан паса водича за слепе. У Србији има око 12.000 слепих и слабовидих особа. Закон о кретању уз помоћ пса водича, који треба да помогне слепим и слабовидим особама, донет је пре скоро деценију, али још увек немамо школу за дресуру паса водича. Тек један у хиљаду паса има све потребне особине и способности да постане пас водич. Пси морају да прођу разне тестове, да их нагледа стручан кадар и ветеринарске службе. На ову тему разговарамо са гошћом Светланом  Вучковић, инструктором оријентације и кретања у Школи за ученике оштећеног вида Вељко Рамадановић.

Десетак дана пред Ускрс цене јаја на пијацама варирају у зависности од величине, али и локације малопродаје. Најјефтинија јаја С категорије могу се наћи по цени од 15 динара за комад у Смедереву и Чачку, али је цена исте робе и до 35 динара у Шапцу. Прошле године за Ускрс комад је достизао и 30 динара. Саговорница Николине Миљковић тим поводом је Сања Челебићанин, директорка Заједнице живинара Србије.

Директорка такмичења Маргарита Вујовић најавиће нам Међународни фестивал  Сирмиум Мусиц Фест, који ће се од данас до 28. априла одржати у Сремској Митровици.

Данас пут Малмеа креће делегација РТС-а која ће нас представљати на овогодишњој Песми Евровизије. Наша представница Теја Дора такмичиће се са песмом Рамонда, са којом разговарамо о томе како су текле припреме.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво