Kineski čaj: Zavičaj

Kina je domovina drveća čaja. Kinezi su prvi počeli da upotrebljavaju ovu biljku pre više od 3.000 godina. Gajili su i pili čaj u provinciji Sečuan.

Veština gajenja čaja, polako se širila i čaj je počeo da se pije u celoj Kini. Kina je stvorila jedinstvenu kulturu i kult čaja još pre 1.000 godina. Danas se čaj pije u svim delovima sveta, ali su njegov izvoz, uključujući način sađenja i kulturu ispijanja, krenuli iz Kine. Priča o istoriji te korisne i zdrave biljke govori o civilizaciji i nasleđu, čije plodove danas i mi umnogome koristimo.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару