Znanje imanje- 11.4.2021.

Vreme u kome živimo stavilo je zdravlje na prvo mesto, tako je i proizvodnja organske hrane, sve više naša tema. Zdrav zalogaj mora da pomiri i ekonomiju i ekologiju.

Na tom putu važno je da sarađuju i domaćin i nauka. Lokalna zajednica i država. O mogućnostima za proizvodnju biološki vredne hrane u ovom izdanju Znanja imanja govore:
Diplomirani inženjer Stefan Nekšanović iz Osnića kod Boljevca i direktor zadruge "Darovi Rtnja", zašto želi da pređe na sistem krava tele, baš sa našim simentalcem.
Siniša Strahinjić, kada je rad u rudniku zamenio za voćnjak - proizvodi organsku višnju i ponosi se "Rajskom suzom"
Doktor Darko Jevremović, direktor Instituta u Čačku, kakav je značaj projekta za očuvanje starih sorti.
Dragiša Marinković iz Stare Crnuće, kako se iz starog zasada crvene ranke proizvodi vrhunska rakija.
Porodica Andrić iz Platićeva kod Šapca, koliko cveće može da bude inspiracija za žensko preduzetništvo.
Mitar Rodić iz sela Kupinik, zašto je vršački region idealan za proizvodnju lešnika.
Urednica i voditeljka: Jasmina Nikitović Stojičić

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару