Kultura ishrane: Alhemičari za šporetom – Ekstremna kuhinja

Poznati kuvari Pjer Ganjer i Feran Adrija tvrde da napredak u naučnim istraživanjima može da doprinese poboljšanju u gastronomiji. Oni su barjaktari tog pokreta, međutim, danas je sledeća generacija na čijem je čelu britanac Heston Blumental otelovljenje kuvara budućnosti.

Samouk je u oblasti kulinarstva, nije prešao klasičan put već je sve što zna, naučio iz knjiga. Međutim njegova kreativnost je vrlo brzo donela plodove. Godine 1999. dobio je svoju prvu zvezdicu u Mišlenovom vodiču.Zatim i drugu i 2001. i treću 2004. godine.Do tada neviđeno.

Munjevit uspon u zemlji koja ima samo tri restorana tog nivoa.Heston Blumental nema nameru da se na tom dobrom putu zaustavi.Radi na duže staze i upravo je pored svog restorana otvorio istraživačku laboratoriju. Njegov kredo je da treba koristiti sve naučne discipline , ali i englesku kulturnu baštinu da bi stvorio gastronomiju budućnosti.

repriza, 12. mart u 04:05 i 12:05

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару