Čokoladni Beograd

Aleksandar Gatalica u sasvim novom svetlu: kao ispitivač istorije beogradskih poslastičarnica i poslastica pravljenih tokom poslednjih 150 godina u Beogradu. Nova epizoda emisije nosi naziv Čokoladni Beograd i predstavlja povest čokolade i njenu primenu u poslastičarstvu do današnjih dana. U emisiji će biti reči o dve torte – o čokoladnoj torti Zefir i grilijaš torti.

Na ovaj način spojiće se stogodišnje iskustvo i novi pristup poslasticama 21. veka. Kao primer poslužiće poslastičarnica Petković osnovana 1903. godine, koja kroz četiri generacije neguje bečko-peštanski stil kolača sa kremovima i čokoladom.
Poslastičarnica Mandarina osnovana je nedavno u Beogradu. Vlasnik je internacionalni poslastičarski majstor, nekadašnji šef poslastičarnica u brojnim londonskim hotelima, Krsto Radović.
Romantični ugođaj začinjen s nešto istorije i mnogo čokolade - sve to gledaoci će videti u emisiji Čokoladni Beograd. Nedostaju samo mirisi i ukusi, i nada da će neka sledeća generacija razvoja televizije moći da ponudi i to.

repriza, 18. april u 03:05 i 11.05

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару