Kultura podneblja: Gvadalupe - najbolji rum na svetu

Francuska prekomorska teritirija Antili, a naročito Gvadelupe, poznati su svetski proizvođači ruma. Najpoznatiji i najbolji rum se tradicionalno, od vremena kada je Kristifor Kolumbo doneo šećernu trsku na ostrvo pa sve do danas ovde proizvodi na stari način.

Devedeset procenata ruma koji se prodaje u svetu proizvodi se industrijski od ostataka trski koje se koriste za proizvodnju šećera.
Na Gvadelupu se proizvodi «poljski rum», rakija koja se pravi od čistog fermentisanog soka od trske.
U destileriji Longto, destileriji sa najdužom tradicijom na ostrvu, saznaćemo kako se određuje i dobija ovaj kvalitetni rum. Kvalitet zavisi i od umeća destilatora: ali pritisak, regulisanje, kazaljke i okretanje ventila ostaju dobro čuvana tajna koja se nikom ne otkriva.

repriza, 25. januar u 04:15 i 12:15

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару