Кинески чај: Завичај

Кина је домовина дрвећа чаја. Кинези су први почели да употребљавају ову биљку пре више од 3.000 година. Гајили су и пили чај у провинцији Сечуан.

Вештина гајења чаја, полако се ширила и чај је почео да се пије у целој Кини. Кина је створила јединствену културу и култ чаја још пре 1.000 година. Данас се чај пије у свим деловима света, али су његов извоз, укључујући начин сађења и културу испијања, кренули из Кине. Прича о историји те корисне и здраве биљке говори о цивилизацији и наслеђу, чије плодове данас и ми умногоме користимо.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару