Читај ми!

Da Možda Ne: Predizborno ubrzanje

Srpska napredna stranka je najjača stranka i njoj izbori možda uopšte i ne trebaju, ali bi ubrzali reforme, kaže Zorana Mihajlović. Za Dragana Đilasa Demokratska stranka mora da bude stranka koja će pobediti SNS, a ne privezak te stranke.

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da naprednjacima vanredni parlamentarni izbori možda i ne trebaju, jer su najjača stranka, ali da bi oni ubrzali reforme. Lider demokrata Dragan Đilas kaže da DS ne može da participira u vlasti sa SNS-om.

Ovde možete pogledati/preuzeti emisiju Da Možda Ne

Gostujući u emisiji "Da Možda Ne" na RTS-u, Mihajlovićeva je rekla da su za sada jedino izvesni izbori u Beogradu i da će, ukoliko bude vanrednih parlamentarnih izbora, kandidat naprednjaka za premijera biti njihov lider Aleksandar Vučić.

"Srpskoj naprednoj stranci možda uopšte izbori ne trebaju - mi smo najjača stranka, poverenje građana u SNS raste iz dana u dan što je retkost. Za sada je potpuno jasno da ćemo imati izbore u Beogradu, jer je Dragan Đilas izgubio većinu pošto je praktično privatizovao grad sa svojim prijateljima i poznanicima i izgubio poverenje koalicionih partnera", rekla je Mihajlovićeva.

Ocenila je da reforme moraju da budu brže, kao i da je aktuelna vlada uradila mnogo toga što druge pre nje nisu, a SNS će, kako je dodala, razgovarati na sednicama bilo Predsedništva, bilo Glavnog odbora, da li će Srbija ići na vanredne parlamentarne izbore.

Mihajlovićeva je ponovila da je jedan od razloga za raspisivanje izbora ubrzavanje reformi.

Govoreći o situaciji u Beogradu, Mihajlovićeva je rekla da je za nju pitanje da li građani hoće privatizovan Beograd i Dragana Đilasa i njegove firme ili odgovornu vlast, a navela je i da se na tim izborima glasa za liste i da će SNS izaći sa timom za vođenje grada.

Đilas: DS mora da bude lider, a ne privezak SNS-a

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas rekao je da se ne slaže sa stavovima koje je potpredsednik te stranke Miodrag Rakić izneo u autorskom tekstu u Politici o potrebi velike koalicije sa naprednjacima i ponovio svoj stav da DS ne može da participira u vlasti sa SNS.

"DS mora da bude - ili lider u državi ili u opoziciji i mora da bude stranka koja će pobediti SNS, a ne privezak te stranke", istakao je Đilas i dodao da demokrate "niko nije ni zvao, niti se sami pozivaju".

Ne prihvatam da treba velika koalicija, ističe Đilas. "Tražim podršku na Glavnom odboru za to i podršku građana na izborima. Očekujem da jedinstvo stranke pravimo, ne oko lidera, nego oko politike, pravimo jedinstvo stranke", rekao je Đilas.

Đilas je naveo da će on biti kandidat demokrata za gradonačelnika Beograda, a da će demokrate o imenu kandidata za premijera, odlučivati ako i kada budu raspisani parlamentarni izbori.

Govoreći o eventualnim vanrednim izborima, Đilas je ocenio da lošu situaciju u zemlji može da promeni samo njihovo raspisivanje i konkretna politika DS-a da je ekonomija glavna stvar.

SNS, kako smatra, mora da imenuje ko to koči reforme u vladi i da, ako su to SPS i PUPS, to onda znači da naprednjaci sa tim strankama ne mogu biti u narednoj vladi.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару