Читај ми!

Da li su Srbiji potrebni novi izbori?

Predstavnici socijalista, naprednjaka i Ujedinjennih regiona Srbije tvrde da je Vlada stabilna. Takvu ocenu odbacuje funkcioner DS-a Borislav Stefanović, koji tvrdi da svaki građanin zna da je stabilnost Vlade daleko od istine. Koalicija upravo pokazala snagu, kaže funkcioner URS-a Vladimir Ilić.

Predstavnici vladajuće koalicije u Srbiji ocenili su da je vlada stabilna, dok je takvu ocenu odbacio funkcioner opozicione Demokratske stranke Borislav Stefanović.

Ovde možete pogledati/preuzeti emisiju Upitnik

Stefanović je u emisiji Upitnik Radio-televizije Srbije rekao da svaki građanin zna da je stabilnost Vlade daleko od istine i da je važno utvrditi zašto se premijer Ivica Dačić sastajao sa saradnikom Darka Šarića Rodoljubom Radulovićem i o čemu su razgovarali.

"Narednih dana će se pokazati da li je sve u redu, kao što tvrde predstavnici vlasti. Ako borba protiv korupcije i kriminala bude išla u svim pravcima dovešće do prevremenih izbora i pada vlade", rekao je Stefanović.

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović rekla je da su sve partije koalicije istakle da je Vlada stabilna.

"Na pitanje da li je Vlada stabilna, imamo trostruko 'da'", rekla je Vukomanovićeva i istakla da napadi na Dačića predstavljaju pokušaj izazivanja krize u Vladi i svađe sa Srpskom naprednom strankom.

"Vidimo i da oni iz opozicionih tabora, kako što je to učinio bivši predsednik Srbije i DS-a Boris Tadić kažu da u kontaktima Dačića sa Radulovićem nije bilo elemanata krivičnog dela", dodala je Vukomanovićeva.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović ocenio je da će od rezultata Vlade zavisiti podrška SNS-u.

"SNS smatra da ova Vlada treba da nastavi da funkcioniše sa idejom da se što snažnije krene u odlučujuću borbu protiv korupcije i kriminala, i da se nastavi uspešan ekonomski oporavak zemlje", naveo je Mirović.

Šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Vladimir Ilić rekao je da je očigledno da je Vlada stabilna i da bi prevremeni izbori bili ekonomska katastrofa.

"Mislim da ovo nije bilo prijatno za premijera, ali je koalicija upravo pokazala snagu. Verujem da lider SNS-a i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ne bi nastavio saradnju da premijer ima kontakte koji bi predstavljali krivično delo", naveo je Ilić.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару