Читај ми!

Nikolić sa Vorlikovom

Vlada Srbije apsolutno je angažovana da stvori uslove za nastavak pregovora sa Prištinom, rekao predsednik Nikolić u razgovoru sa Meri Vorlik i još jednom naglasio potrebu da pregovori sa tehničkog budu podignuti i na politički nivo.

Predsednik Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Meri Vorlik o potrebi skorog nastavka pregovora Srbije i privremenih vlasti u Prištini.

Kako se navodi u saopštenju Pres-službe predsednika, Nikolić i Vorlik su se saglasili da je neophodno sačuvati stabilnost na prostoru Kosova i Metohije.  

Predsednik Nikolić istakao je da je Vlada Srbije apsolutno angažovana da stvori uslove za nastavak pregovora i još jednom naglasio potrebu da pregovori sa tehničkog budu podignuti i na politički nivo.  

Nikolić je rekao da je potrebno da se po pitanju Kosova i Metohije preuzme odgovornost prema građanima i interesima Republike Srbije i da sve što bude dogovoreno u nastavku pregovora bude precizno definisano, kako bi se izbegla višestruka tumačenja.

On je još jednom naglasio svoju rešenost da se po pitanju problema južne srpske Pokrajine u Srbiji postigne konsenzus svih relevantnih političkih i društvenih faktora.

Povodom teške ekonomske situacije u kojoj se Srbija nalazi, predsednik Nikolić istakao je da je našoj zemlji, pre svega, potrebno ponovno uspostavljanje saradnje sa Međunarodnim monetarnim fondom, kao i privlačenje novih investicija, pre svega u poljoprivredu i energetiku, koje je ocenio kao naše dve velike razvojne šanse.

"Samo vrednim radom i odgovornom državnom ekonomskom politikom Srbija može izaći iz ekonomske krize u kojoj se već duže vreme nalazi", istakao je predsednik Nikolić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару