Читај ми!

Vučić sa kosmetskim Srbima: Jedinstvo imperativ opstanka

Jedinstvo srpskih političkih predstavnika na KiM imperativ je i uslov nacionalnog opstanka Srba na Kosovu i Metohiji, zaključeno je na sastanku premijera Aleksandra Vučića sa političkim predstavnicima kosmetskih Srba. Slavko Simić na čelu Srpske liste.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, na sastanku je dogovoreno da Aleksandar Jablanović više ne obavlja funkciju predstavnika Srpske liste, jer će, kako je navedeno, u narednom periodu obavljati drugu odgovornu javnu funkciju u sistemu Vlade Srbije.

Srpsku listu će ubuduće predstavljati aktuelni šef poslaničke grupe te liste u kosovskom parlamentu Slavko Simić što je takođe dogovoreno na sastanku kome su prisustvovali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Ta izmena će u najkraćem roku biti registrovana i u relevantnim prištinskim institucijama", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da promena na čelu liste nije izazvana medijskim napadima i manipulacijama, već potrebom da Srpska lista bude još jača i jedinstvenija.

Predstavnik liste Srpska Ljubomir Marić rekao je da je na današnjem sastanku sa premijerom Vučićem postignuto puno jedinstvo i dogovoreno čvrsto zajedničko delovanje u ostvarivanju interesa srpskog naroda na KiM.

"Sve dosadašnje nesuglasice unutar liste Srpska ostaju iza nas", rekao je Marić novinarima u Beogradu.

Marić je rekao da će dalje delovanje biti usko koordinisano sa Kancelarijom za KiM i da će sve aktivnosti i dogovori biti usklađivani sa direktorom Kancelarije.

"Jedna i jedina svrha i smisao našeg delovanja biće ostvarivanje naših interesa, odnosno stvaranje ZSO, zajednički nastup u ostvarivanju ekonomskog i privrednog razvoja i borba za bolje sutra i bolje uslove u kojima Srbi žive", zaključio je Marić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије