Mali Kikinđani na raspustu u kuvarskoj školi

Iako je letnji raspust, deca iz Kikinde ovih dana rado pohađaju jednu neobičnu školu. Radionica "Mali kuvar" se prvi put održava, a organizatori su morali produžiti njeno trajanje jer se prijavio veliki broj mališana.

Devetogodišnja Milica Milošev jedna je od 60-oro dece koja ovih dana pohađaju neobičnu kuvarska školu u Kikindi. Radionice gde najmlađi Banaćani uče da spremaju jednostavna jela, aranžiraju hranu i prave kolače održava se prvi put, a neki mališani već imaju iskustva u kuhinji.

"Ja kuvam sa bakom, pravimo kolače, češće kolače sa višnjama i pitu sa jabukama, a svaki put kada dođem pravimo krofne", kaže somogodišnja Milica Milošev.

"Znam da napravim pice razne, testeninu, špagete i znam da pravim kolače", kaže Dane Magdić

Prostor kikindskog Kulturnog centra i pretesan za svu decu zainteresovanu za kuvarsku školu.

"Odziv je stvarno veliki, nismo ni očekivali toliko. Mi smo ih podelili u dve grupe, pošto smo planirali da bude nedelju dana kamp, međutim korali smo da produžimo pošto je prijavljeno jako puno dece", navodi Tanja Nožica, direktorka Kulturnog centra Kikinda.

Nema sečenja hrane noževima, ni klasičnog kuvanja uz šporet kako se deca ne bi povredila, ali se uz puno zabave uče osnove kulinarstva.

"Pretpostavljam da će neka od ove dece biti zainteresovana da upišu dalje posle školu za kuvara. Svi mi znamo da je ta profesija interesantna i da se traži svuda u svetu", kaže kuvar Radovan Subin i dodaje: „Sada ćemo videti kako će jesti, lepo su napravili, a pretpostavljam da su dobri gurmani. Ako nije dobar gurman, ne vredi ni kuvar da bude!"

Svaki školski dan u ovoj neobičnoj kuhinji završava se kolačima, a najslađi su oni koje mališani sami naprave.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. март 2025.
12° C

Коментари

Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса