Milina u Milini

Posle rada na građevinskim poslovima u Beogradu i otvaranja trgovinske radnje, pre deset godina Branislav Mitrović odlučio je da se vrati u svoje rodno mesto i preorijentiše se na poljoprivredu. Njegova porodica uzgaja voće i povrće, a želja im je da se bave i seoskim turizmom.

Radna atmosfera na imanju Mitrovića u selu Kruševica. Peče se rakija i u februaru. Mora se kažu potražnja je velika.

"Najbolja rakija ispada u februaru i u martu. Ako se peče u junu i julu dođe do velikog zagrevanja kazana spolja, a ne odozdo, kaže Novica Mitrović, iz Kruševice, zaseok Miline.

U zavičaju je najlepše. Ovaj zaseok se zove Miline i prava je milina boraviti ovde. Čist vazduh zdrava hrana, a tu je i odvažni šarplaninac.

"Pravo ime pravo mesto, najbolje mesto možda na jugu Srbije", dodaje Novica.

Mitrovići su od 2008. godine počeli ozbiljnije da se bave poljoprivedom, od ovog proleća planiraju da krenu i sa seoskim turizmom, a otvoriće i manju sušaru.

"Nismo mi nikad ni otišli odavde, ovde je i moj pokojni deda i otac i ja i cela porodica ovo eksploatišemo pokušavamo da to malo uozbiljimo, planiramo neki malo veći grupni smeštaj za planinare, gljivare, lovce, ribolovce, objašnjava Bratislav Mitrović iz istog zaseoka.

Poljoprivreda, turizam i ugostiteljstvo. Sve je povezano i sve je funkcionalno. Originalna ponuda, kvalitetna usluga to je uslov da se uspe u porodičnom biznisu.

"Suština ovoga je da budemo zajedno da posao ide napred svi smo zadovoljni", kaže Milanka Mitrović.

"Ovo me podseća na onu pravu Srbiju, iskrenu, poštenu ima umetničkih primesa, naravno ima lepih slika, lepe muzike, a što je najbitnije ima najlepše domaće hrane", ističe Goran Mladenović Taska.

Domaćinski, nepretenciozno. Mitrovići znaju da se do uspeha ne dolazi lako. Vredni su znaju šta hoće i zbog toga su u svom porodičnom poslu istrajni. Uživaju u onome što rade jer nema veće miline nego da se vratite, živite i radite u svom zavičaju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. март 2025.
12° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом