Jabukovo sirće dodatak životinjskoj ishrani

Jabukovo sirće u ishrani domaćih životinja, tvrdi Vladimir Miroslavljević iz Banatske Subotice, veoma je blagotvorno po zdravlje. Zato je ovaj pravnik po struci, rešio da kancelariju zameni porodičnim poslom - proizvodnjom jabukovog sirćeta za krave, živinu i druge domaće životinje.

Posao proizvodnje jabukovog sirćeta kao dodatak životinjskoj ishrani, još pre 15 godina započeo je Valdimirov otac.

"To je poteklo od toga što je moj otac našao nekoliko tekstova na internetu, gde je madjarski instutut Sent Ištvan otkrio još pre 50 godina da jabukovo sirće utiče na bakterije, jer prodire kroz bakterijski zid i uništava DNK", objašnjava Vladimir Mirosavljević, proizvođač jabukovog sirćeta.

Nakon očeve smrti, Vladimir je rešio da se posveti porodičnom poslu, pa je u selu Banatska Subotica u belocrkvanskoj opštini nastavio da razvija ovaj biznis pre sedam godina. Proizvodni kapacitet mu je 400 do 500 tona godišnje.

"Služi za ishranu krava prevashodno, medjutim ljudi uzimaju i za ishranu pasa, ovaca, živine, svinja. Kod krava recimo, poboljšava mlečnost, olakšava teljenje , smanjuje ketoze , pomaže kod bolesti papaka, uopšte mladuncima pomaže da ojačaju kosti", kaže Mirosavljević.

Od ovog posla, kaže može da se živi, iako svest srpskih stočara o zdravstvenim blagodetima jabukovog sirćeta u ishrani životinja nije razvijena. U samom selu, komšije mu veruju, pa osima kravama, jabukovo sirće sa vremena na vreme daju i ovcama, kozama, čak i golubovima.

"Dajem im dva puta nedeljno, radi otpornosti i to sam primetio da su golubovi zdraviji, otporniji su"; kaže golubar Radovan Lalić.

"Davali smo svašta ovo sirće sad se pokazalo dobro i to koristimo i krave su super, zdrave i sve mi bolje ide", objašnjava stočar Jovan Grujić.

Vladimir uglavnom uspe da plasira sve što proizvede, jer je, kako tvrdii, jedini u zemlji koji dodatak u ishtrani životinja pravi na bazi jabukovog sirćeta, koje je, kaže, prirodni antibiotik.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 15. април 2025.
18° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом