Baka skuplja PET ambalažu

U poslednja tri meseca predsednik opštine Opovo primio je 157 građana koji su došli da traže neku pomoć, ili da ukažu šta bi trebalo da se uradi da bi život u Opovu i okolnim selima bio lepši. Trećini njih je zahtev odmah ispunjen, a problemi ostali Opovčana se rešavaju.

Ana Šućur ima 84 godine i živi sama od 7.000 dinara socijalne pomoći. Da bi imala dovoljno novca da kupi i neophodne lekove prinuđena je da skuplja PET ambalažu po Opovu i okolnim selima. Na taj način mesečno uspe da zaradi još 5.000 dinara.

"Ima toga svuda, ljudi bacaju po ulici ambalažu, a ja idem čak i do susednog sela-Sakula i skupljam. I ovde uz Tamiš pecaroši mi izvade iz vode razne flaše i daju mi. Ima mnogo da se šeta, ali šta ću kad moram. Skupim dnevno i do pet velikih džakova, jedan dan odmorim, pa nastavim", kaže Ana Šućur.

Baka Ana je tražila i dobila od lokalne samouprave tri metra drva i sad bezbrižnije dočekuje zimu.

"Neposredni kontakt sa građanima je veoma važan. U direktnom susretu i razgovoru sa njima saznamo mnogo toga, a često uz malo novca i mnogo dobre volje uspemo da rešimo njihove velike probleme. Izlazimo na teren i kada vidimo o čemu se radi brzo reagujemo i pomažemo našim sugrađanima", kaže Zoran Tasić, predsednik opštine Opovo.

Na sugestiju svojih sugrađana u Opovu i okolnim selima  sređuju se ulice i sportski tereni,farbaju se klupe, a izgrađena je i nova fontana, a građani kažu da su zadovoljni kako njihovo mesto izgleda.

U opštini Opovo promenili su i pravilnik o davanju socijalne pomoći i i 17 najugroženijih porodica dobiće po 250.000 dinara za adaptaciju dotrajalih stambenih objekata.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи