Čačanski čips od ekološkog krompira

Kupovinom jedne od najsavremenijih linija za preradu i saradnjom sa kooperantima koji proizvode krompir sa geografski zaštićenog područja, u čačanskoj čipsari očekuju unapređenje kvaliteta proizvoda i otvaranje novih radnih mesta.

Prepoznatljivost na tržištu i kvalitet, u fabrici za proizvodnju čipsa i drugih prerađevina od krompira, kažu duguju prvenstveno dobrim sirovinama. Zato su i godinama oslonjeni na domaćinstva koja proizvode krompir najpre u čačanskom i ivanjičkom kraju. Saradnja sa pedesetak proizvođača sa Javora obezbediće kvalitetan i semenski krompir.

U Čipsari ističu da proizvođači više neće morati da uvoze seme iz inostranstva, jer je samo na Javoru već 50 hektara opredeljeno za tu proizvodnju. Od kooperanata očekuju ekološki krompir koji će obezbediti i bolji kvalitet čipsa.

Ove godine, kako ističe Tomislav Bajević, direktor kompanije "Čips vej", tri četvrtine krompira biće od domaćih proizvođača.

Za dobar kvalitet proizvoda, pored korišćenja najkvalitetnijeg domaćeg krompira, u Čipsari kažu važno je korišćenje savremenih tehnologija. Zato, prema rečima Vladimira Ivančeva, direktora prodaje, ulažu u modernizaciju proizvodnje.

U prvoj fabrici čipsa na Balkanu, koja u ovoj godini slavi 45 godina postojanja, sada ima oko stotinu zaposlenih. Od ponovnog pokretanja proizvodnje, pre tri godine, čačanski čips je povratio stara i osvojio nova tržišta u nekoliko evrpskih zemalja.

rts.cacak@rts.rs
+381 32 227 551 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. децембар 2024.
0° C

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње