Читај ми!

Pokret socijalista: Glasajte za budućnost

Glas za listu "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo" na predstojećim izborima, je glas za budućnost, veru u bolje sutra i glas za Srbiju, saopštava Pokret socijalista.

Pokret socijalista pozvao je danas građane Srbije da glasaju za listu "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo" tu stranku na redstojećim izborima 16. marta, jer je to glas za budućnost, veru u bolje sutra i glas za Srbiju.

Kako se navodi u saopštenju glas za listu na kojoj se nalazi ta stranka jeste glas da se radnici vrate u fabrike iz kojih su otpušteni, da majke da rađaju decu bez straha da li će ih to koštati posla, da školska dvorišta budu puna dece koja se bave sportom i koja su vaspitana da poštuju, vole i dele...

Glas za tu listu, kako se navodi u saopštenju, jeste glas za studente koji mogu besplatno da se školuju i dobiju jednaku šansu za uspeh, da seljačko dete bude doktor, advokat, naučnik, da deca sama mogu da šetaju ulicom, da njihovi roditelji ne moraju da strahuju svaki put kada oni napuste kuću...

"Glasamo, i dajemo glas zbog svih onih koji više nemaju snage,koji su izgubili nadu, našom pobedom želimo da im vratimo tu nadu, tu veru u bolje sutra. Glasamo za budućnost, budućnost u koju verujemo.Glasamo za Srbiju", poručuje se u saopštenju.

Predat predlog zakona o radu

Pokret socijalista saopštio je da je Vladi Republike Srbije i Radnoj grupi za izradu Zakona o radu predao svoj predlog tog zakona i da je zatražio da bude uvršćen u dokumenta na osnovu kojih će biti izrađeno novo zakonsko rešenje.

"Pokret socijalista je jedina partija levice koja se suprotstavila nacrtu zakona o radu koji je predložilo Ministarstvo privrede, na čijem je čelu bio tadašnji ministar Saša Radulović, ocenivši da je nacrt toliko loš da ga ne vredi poboljšavati amandmanima, već ga treba u potpunosti odbaciti", piše u saopštenju.

Kako navode, njihov predlog zakona o radu sadrži značajna poboljšanja radno pravnog statusa zaposlenih, od povećanja ovlašćenja inspekcije rada i Nacionalne službe za zapošljavanje, do krivične odgovornosti poslodavaca koji zaposlenima ne isplaćuju zarade i mogućnosti zaposlenih da svoje neisplaćene zarade naplate blokadom tekućeg računa poslodavca.

"Pokret socijalista je Vladi predložio da se za člana Radne grupe za izradu zakona o radu imenuje Dušan Petrović, član Radne grupe Političkog saveta PS koja je radila na predloženom tekstu Zakona", navedeno je u saopštenju.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару