Читај ми!

Đilas: Hoćemo srpski scenario

DS nikada neće prizivati ukrajnski scenario, ali ni severnokorejski, hoćemo naš srpski scenario, a to je Srbija koja radi, u kojoj su svi jednaki, bez obzira na naciju, veru, seksualno opredeljenje, rekao lider DS-a Dragan Đilas.

Predsednik stranke Dragan Đilas rekao je večeras, na završnom predizbornom skupu, da DS nikada neće prizivati ukrajnski scenario, ali ni severnokorejski, "gde sto odsto građana glasa za jednog čoveka".

"Hoćemo naš srpski scenario, a to je Srbija koja radi, u kojoj su svi jednaki, bez obzira na naciju, veru, seksualno opredeljenje", rekao je Đilas.

"Jedino oružje za koje smo znali je olovka i zato vas pozivam da glasate za lepšu i prstojniju Srbiju. Mi na izbore idemo da pobedimo, a vi koji ste večeras došli pokazali ste da strah ne može da vlada Srbijom, da smo mi prošlost, sadašnjost i budućnost ove zemlje", naglasio je Đilas.

On je poručio da stranke koje su danas na vlasti ne shvataju šta je realna Srbija i podvukao da je Srbija na zemlji, a ne na vodi i da živi od svog rada.

Lider DS je kritikovao one koji su iz DS otišli mesec dana pred izbore, istakavši da ne postoji nova demokratska stranka, već samo jedna.

"Mi ne prizivamo loše, ali nemamo prava da ne kažemo i ukažemo na ono što će se desiti", rekao je Đilas i dodao da DS ne upozorava samo vlast, već i opoziciju. On je ponovio da je samo glas za DS glas protiv SNS-a.

Na skupu na Trgu Republike obratio se i predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović koji je rekao da se istorija uvek javlja dva puta - prvi put kao tragedija, a onda kao komedija i farsa.

"Nisu oni tako moćni, kao što su bili njihovi šefovi, samo su moćniji u aroganciji. Ubeđuju nas da se sva naša pamet i budućnost nalazi u rukama jednog čoveka, a za demokratiju koja postoji 2.000 godina bitno je samo da ona bude brana vladi jednog čoveka, bio on car ili diktator", rekao je Mićunović.

Tokom skupa na video bimu emitovana je i poruka zamenika predsednika DS Bojana Pajtića koji je danas u Kanu primio nagradu, koju je "Fajnenšel tajms" dodelio Vojvodini kao najboljoj regiji za strana ulaganja.

Jedan od voditelja skupa bio je Darko Mitrović, autor emisije "Mentalno razgibavanje", koji je poručio da je večeras na Trgu Republike, kako bi pružio otpor diktaturi i samovolji.

"Pouzdano znam da Aleksandar Vučić nije zabranio moju emisiju. Ja mu verujem, jer je tako rekao, a ja sam naivan", rekao je ironično Mitrović.

Po završetku mitinga okupljeni su krenuli u takozvanu medijsku šetnju do Terazija, preko Trga Nikole Pašića, pored zgrade RTS-a, i Svetogorskom ulicom natrag do Trga Republike.

понедељак, 22. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару