Читај ми!

LDP: Vreme je da imamo

Čedomir Jovanović rekao na konvenciji LDP-a u Kragujevcu da je vreme da imamo sve ono što nismo imali proteklih 25 godina i da treba da se kazne svi oni koji su uništili Srbiju.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas u Kragujevcu da je vreme za sve ono što nismo imali u poslednjih 25 godina, u kojima smo svojim životom plaćali cenu za pogrešnu politiku i da treba da se kazne svi oni koji su Srbiju uništili.

Jovanović je rekao da očekuje najbolji rezultat otkad postoji LDP i da ga u to uveravaju ljudi s kojima se svakog dana sreće, kao i nervoza i strah onih koji danas, kako je rekao, "lažu sebe nameštenim istraživanjem javnog mnjenja".

"Pred nama su izbori, nemamo mnogo šta da biramo, onda kada smo mogli pravili smo greške. Nismo svi isti, ali smo u istoj situaciji i taj put treba da prođemo", poručio je Jovanović na konvenciji LDP-a u Kragujevcu.

On je ocenio da danas nije dobro u Srbiji i da, ako želimo da bude bolje, moramo biti korektniji jedni prema drugima. Jovanović je istakao da moramo biti fer jedni prema drugima i pošteno reći da oni koji su ovu zemlju vodili tako da kamen na kamenu nije ostao, treba da budu kažnjeni.

Jovanović je izjavio da kritikuje i (Ivicu) Dačića i (Borisa) Tadića zbog toga što su, kako je rekao, nesposobni, a da od (Aleksandra) Vučića očekuje da kaže kako misli da u Srbiji bude bolje ako nastavi sa onima sa kojima je dosad bio.

"Od Vučića očekujem i da prizna ono što svako u Srbiji zna, da jedan čovek i jedna stranka mogu zemlju da upropaste i da nema toga koji može na svojim leđima da nosi Srbiju, niti stranke koja ima snage za tako nešto. Jovanović je dodao da Srbiju mogu napraviti svi ljudi, u velikom poslu o kojem oduvek govori LDP, a delimično ga prihvataju svi drugi.

Jelena Jovanović: Bošnjaci omalovaženi u kampanji

Supruga lidera Liberalno demokratske partije Jelena Jovanović ocenila je, na prvom ženskom kongresu Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, da su u predizbornoj kampanji Bošnjaci diskriminisani.

"Sramota je ljude deliti na dobre i loše - na taj način su dobri oni koji su tvoji, a loši oni koji nisu. Posebno je sramota ako deliš nacije na dobre i loše, a isto toliko je sramno ako deliš pripadnike tuđe nacije na dobre ili loše. Skoro najsramnije je ako to radiš zato što ti to tako odgovara tokom jedne političke kampanje", poručila je Jovanovićeva, koja je prisustvovala skupu na poziv Prvog ženskog kongresa Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka.

Prema njenim rečima, država ne sankcioniše u dovoljnoj meri nasilje nad ženama, i podržala je sve koji se bore za emancipaciju žena u Srbiji.

Ona je podsetila da se današnji dan, 8. mart, obeležava skoro 100 godina u celom svetu, kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca, saopštio je LDP.

"Žena doprinosi društvu, državi i svojoj porodici više nego ikad. Taj doprinos se mora ponovo izmeriti, taj doprinos se mora ponovo vrednovati, taj doprinos je promenjen onoliko koliko se promenio svet u kome živimo. Ta promena neće biti laka, niti brza... Vreme je za vreme bez predrasuda i za toleranciju, ali i za negovanje razlika među nama", poručila je supruga lidera LDP.

Naglasila je i da ženu u Sandžaku voli muž, čovek koji ide u džamiju, na apsolutno isti način kako svoje žene vole svi muževi i dodala da ljubav čoveka i žene nije i ne sme biti ograničena religijom ili ideologijom.

Potpredsednik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić, ocenio je u Jagodini da će budući put Srbije zavisiti od toga da li će na njega uticati LDP ili ekstremno neuspešna politika koja je taj put kreirala do sada.

LDP misli da je 16.mart zapravo prilika da građani biraju između LDP i prilike da kazne one druge koji su proteklih 25 godina uticali na hronično propadanje Srbije, koji su zloupotrebili poverenje građana, dodao je Đurić. 

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару