Читај ми!

SNS: Đilas zadužio Beograd

Maliciozna saopštenja DS-a, nažalost, neće promeniti činjenicu da su DS i njegov predsednik Dragan Đilas, Beograd uveli u teško stanje i nagomilali dugove na skoro milijardu evra, piše u saopštenju SNS-a.

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas da "maliciozna saopštenja Demokratske stranke (DS), nažalost, neće promeniti činjenicu da su DS i njen predsednik Dragan Đilas u periodu dok su vodili Beograd, uveli veliki broj gradskih preduzeća u teško stanje, nagomilali dugove Grada na skoro milijardu evra i svakim danom postajali sve bogatiji, dok su građani Beograda postajali sve siromašniji".

U saopštenju se navodi da bez obzira na neuspeo pokušaj cinizma i duhovitosti DS-a, činjenica jeste da je za samo četiri meseca, Privremeni organ Grada Beograda uspeo da reši veliki broj nagomilanih problema, koji su mučili Beograđane.

"Grad je, prvi put, usvojio novi budžet, bez dinara zaduženja, i time zaustavio dalje zaduživanje Beograđana. Obezbeđena su sredstva za izgradnju fabrike vode "Makiš 2", čija je izgradnja stala dok je Đilas bio gradonačelnik, kao i sredstva za završetak prve faze izgradnje "Veletržnice", precizira se u saopštenju.

Kako se kaže, Privremeni organ doveo je do kraja postupak vraćanja "Bus plusa" Beograđanima, pokrenuo postupak javno-privatnog partnerstva za četiri podzemne garaže, čime se olakšava parkiranje u gradu, kao i za rešavanje problema deponije u Vinči, koja je do sada bila veliki ekološki problem.

SNS podvlači i da je prvi put u istoriji Beograda omogućeno da građani mogu da prate svoje predmete iz urbanizma i građevinskih projekata na sajtu, "što Đilasu nije palo na pamet za pet godina", čime je smanjena korupcija, a povećana je transparentnost i efikasnost rada uprave.

Za samo četiri meseca rešeno je 10 crnih tačaka ispred škola, a Đilas je za pet godina uredio samo 15, dodaju naprednjaci.

SNS očekuje da će Beograđani 16. marta, u velikom broju, izaći na izbore i da će podržati politiku da Beograd vode pošteni, odgovorni i pristojni ljudi koji se neće brinuti o sebi i svojim džepovima, već će voditi Beograd u pravcu komunalno uređenog grada, u kome su svi građani jednaki i pred zakonom, i imaju jednaku šansu da bolje žive.

Prioritet SNS-a u Beogradu biće zapošljavanje ljudi, dovođenje investitora, izgradnja posredstvom velikih infrastrukturnih projekata koji neće biti uzimani iz kredita i budžeta, kako je to radio Dragan Đilas, već dovođenjem stranih investitora koji mogu da pruže novi kvalitet našem gradu, navedeno je u saopštenju.

U vreme DS-a penzioneri strahovali za penzije

Srpska napredna stranka saopštila je kasnije da je u vreme vladavine Demokratske stranke, Borisa Tadića i Dragana Đilasa, Srbija izgubila stotine hiljada radnih mesta, penzioneri strahovali da li će primiti penzije, a građani postajali sve siromašniji.

"Apsurdno je da se sada javljaju 'vizionari' i 'eksperti' iz stare-nove Demokratske stranke da reše probleme građana Srbije, upravo oni u čije je vreme uništena ekonomija, zavladala tajkunizacija, a pošteni građani opljačkani", navodi se u saopštenju naprednjaka.

Reagujući na saopštenje NDS-a, koji je naveo da će nastavak politike SNS-a dovesti u pitanje redovanu isplatu penzija, naprednjaci su odgovorili da predizborne manipulacije i prazna obećanja stare-nove DS, na njihovu žalost, ne mogu da izbrišu sećanje građana na to kakav je bio život u Srbiji kada su državom upravljali Tadić i Đilas.

"SNS se snažno bori protiv korupcije i kriminala, čime dajemo i podstrek novim investitorima da dođu u Srbiju, uz sigurnost da im niko neće tražiti mito", navodi se u saopštenju.

Naprednjaci dodaju da će se samo odgovornim ponašanjem i snažnim reformama, za koje se zalažu, u Srbiji stvoriti mogućnost za otvaranje novih radnih mesta i oživljavanje privrede.

"SNS je krenuo putem stvaranja stabilnosti, a 16. marta tražimo podršku građana da završimo posao", navode naprednjaci.

NDS je ranije danas saopštio da vlada SNS-a u prethodne dve godine nije uradila gotovo ništa na pronalaženju novih investicija i kreiranju novih radnih mesta i da je jasno da će nastavak takve politike dovesti u pitanje redovanu isplatu penzija.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару