Dačić: Neka pobedi snaga naroda

Cilj koalicije SPS-PUPS-JS je da osvoji milion glasova na predstojećim izborima, rekao je Ivica Dačić i poručio da će, ukoliko se to obistini, to značiti pobedu naroda.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je cilj koalicije SPS-PUPS-JS da osvoji milion glasova na predstojećim parlamentarnim izborima, i poručio da će, ukoliko se to obistini, to značiti pobedu naroda i garantovati da će u vlasti biti neko ko će istinski braniti intrese radnika i seljaka.

"Što veći broj glasova dobijemo, narod će biti jači u parlamentu i budućoj vladi. U vremenu do izbora moramo da predstavimo ljudima da naša politika nije ništa drugo do svakodnevni interes običnog čoveka. Ja sam jedan od vas i biću tamo gde se odlučuje o vama", rekao je Dačić na predizbornom skupu u Požarevcu.

Prema njegovim rečima, važno je da se na izborima oseti snaga naroda, i zato koalicija SPS-PUPS-JS nastoji da organizuje radnike i seljake u borbi za pravednu stvar.

"Vaša deca imaju muku da skupe pare za školarinu. Kada su ljudi bolesni, teško je da se kupe lekovi. Ne želimo da u državne škole neko ide zato što je glup ili siromašan i da kada neko ode u državnu bolnicu tamo ode da umre. Mi želimo da obrazovanje i lečenje budu univerzalno ljudsko pravo", poručio je Dačić.

On je, nastavljajući polemiku sa liderima stranaka koje u predizbornoj kampanji najžešće kritikuju SPS, rekao da je reč o ljudima koji su na Vidovdan na prevaru uhapsili Slobodana Miloševića i koji se danas time hvale.

"Ne postoji ta vlaška magija koja može da pomogne Tadiću, Jovanoviću i Đilasu, ali isto tako ne postoji ni vlaška magija koja može da uništi našu koaliciju i našu ideju koja je besmrtna, bez obzira da li je na njenom čelu Ivica Dačić ili neko drugi", rekao je lider SPS-a.

Osvrćući se na ekonomsku situaciju, Dačić je rekao da su jedina dva velika projekta na kojima se danas radi u Srbiji - Južni tok i proširenje kapaciteta termoelektrane u Kostolcu - zapravo njegovi "životni projekti" i da je uspeo da ih izgura uprkos protivljenju koalicionih partnera u vreme dok je Boris Tadić bio predsednik države.

"Uradio sam nešto za vaš kraj, neka dođe neko drugi pa nek objasni šta vam je uradio, osim što je uhapsio Miloševića", rekao je Dačić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković pozvao je građane Braničevskog okruga da više ne budu gastarbajteri, već da se vrate u Srbiju i budu poslodavci.

"Nije u Evropi ni za mlade baš onako kao što govore. Kod nas u Srbiji mladi uživaju veće poštovanje. Ovih dana univerziteti prete da će da povećaju školarine a ja vam garantujem da, dok god smo mi na vlasti, niko neće moći da povećava školarine studentima", rekao je Marković.

Zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić ocenio je da je 16. mart za penzionere važan datum, koji niko ne očekuje sa toliko straha, jer se u pitanje dovodi njihova gola egzistencija.

"Nije pitanje da li će penzije biti male ili velike, već da li će ih biti ili ih neće biti. Tu zebnju penzionera ova koalicija mora da otkloni i da kaže da od takvog plana neće biti ništa", naglasio je Krkobabić, a Požarevljanima poručio da će u obližnji zatvor Zabela poslati izdajnike i tajkune.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару