Tadić: Na izborima odlučujemo da živimo bolje

Osnovni ciljevi NDS su rešavanje problema nezaposlenosti i siromaštva i obezbeđivanje socijalne sigurnosti građana, istakao je lider te stranke Boris Tadić. O postizbornim koalicijama razgovaraćemo posle izbora, rekao je Tadić.

Centralno pitanje ovih izbora je kako da živimo bolje i zato ovi izbori imaju izuzetan značaj, poručio je lider Nove demokratske stranke Boris Tadić na večerašnjoj predizbornoj konvenciji u Užicu.

Osnovni ciljevi naše stranke su rešavanje problema nezaposlenosti i siromaštva i obezbeđivanje socijalne sigurnosti građana, istakao je Tadić.

"Ako mi kao društvo ne smognemo snage da rešimo probleme kao što su da svako treće dete u Srbiji ima rizik da će živeti u siromaštvu ili taj da je sada razlika između najveće i najmanje plate u zemlji 9 prema 1, kao društvu ćemo za dve do tri godine doživeti slom", poručio je Tadić.

Rešavanje ovih problema, koji su narasli do neizdrživog, razlog su zašto se on vratio u dnevnu politiku i osnovao novu stranku, rekao je u obraćanju Užičanima Tadić.

"Naša vizija je životna politika za građane Srbije.To je politika za očuvanje porodičnog budžeta, perspektive mladog čoveka i oporavka privrede. Imamo iskustvo i ispravićemo greške koje smo činili u prošlosti", rekao je Tadić i poručio građanima da 16.marta racionalno odluče o budućnosti svoje dece.

Lider NDS Boris Tadić poručio je u Čačku da je to izuzetno važan grad za industrijski i infrastrukturni razvoj zemlje.

"Auto-put koji smo započeli trebalo je i mnogo ranije da dođe u ovaj deo Srbije, ali je dobro što je počela izgradnja i saradnja sa našim prijateljima iz Azerbejdžana", rekao je on.

Tadić je kazao da nakon vlade "u kojoj je učestvovao" nije isprojektovan ni jedan jedini kilometar ove saobraćajnice, niti je započeta gradnja auto-puteva kroz Srbiju, a razvoj zemlje bez putne mreže nije moguć.

"Škole više pažnje moraju posvetiti zanimanjima koja će ljudi upotpuniti vlastitim radom u budućnosti, a mnogo manje formalnom obrazovanju", smatra Tadić. "Treba investirati u profesore i njihovo znanje, a takva ulaganja će se vrtatiti veoma brzo".

"Mi znamo da dovodimo investitore, u 2012. godini je u Srbiju je uloženo više od dve milijarde evra, a nakon toga se beleži dramatičan pad", tvrdi lider NDS.

Prema njegovim rečima, kasnija zaduživanja nisu išla u izgradnju infrastrukture, nego u rešavanje makroekonomskih problema.

Poljoprivreda je posebno važna za Čačak i čitavu zemlju jer, kako kaže nevelike investicije vraćaju ogromnu dobit u kratkom roku, rekao je Tadić i založio se i za povratak savetnika-agronoma čiji rad na selu može doprineti poboljšanju kvaliteta poljoprivredne proizvodnje.

Na pitanje da li je moguća postizborna koalicija sa SNS, Tadić je odgovorio da će se o postizbornim koalicijama razgovarati posle izbora 16. marta.

NDS ne obećava, ali planira reorganizaciju zdravstvenih službi, uvođenje reda u RZZO i nastale dugove će hitno rešiti, najavio je Tadić koji smatra da solidarni porez mora biti ukinut.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару