Tadić: Nezaposlenost najviše pogađa mlade

U Srbiji je gotovo trećina mladih u opasnosti da ostatak života provede u siromaštvu, upozorio lider NDS-a Boris Tadić tokom skupa Progresivne alijanse u Tunisu. NDS se zalaže za povećanje minimalne zarade, rekao Tadić i poručio da je potrebna aktivnija i efikasnija uloga sindikata u borbi za prava radnika.

Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić učestvuje na skupu Progresivne alijanse u Tunisu, gde se posebno osvrnuo na veliki problem nezaposlenosti u Srbiji i regionu kao i na činjenicu da taj problem najviše pogađa mlade.

Kako je saopšteno iz NDS-a, Tadić je u okviru ovog skupa održao niz bilateralnih sastanaka na kojima je sa svojim sagovornicima razgovarao o problemu nezaposlenosti i potrebi da se obezbede nova radna mesta.

Tadić je rekao da u je Srbiji gotovo trećina mladih u opasnosti da ostatak života provede u siromaštvu.

Naglasio je značaj socijalne zaštite i potrebu da se socijalna sigurnost obezbedi za sve i dodao da se NDS zalaže za povećanje minimalne zarade i da je potrebna aktivnija i efikasnija uloga sindikata u borbi za prava radnika.

Progresivna alijansa je globalna zajednica socijaldemokratskih stranaka iz celog sveta. Skup je okupio predstavnike socijaldemokratskih stranaka iz preko 50 zemalja i posvećen je temama koje se tiču obezbedivanja normalnih i jednakih uslova za rad.

Osnovana je prošle godine, a jedan od osnivača je i Boris Tadić.

"Jovanovićev očaj u borbi za prelazak cenzusa"

Pokrajinski odbor Nove demokratske stranke u Vojvodini saopštio je da su najnoviji napadi lidera LDP-a Čedomira Jovanovića na NDS posledica njegovog očaja u sve neizvesnijoj borbi za prelazak cenzusa.

"Podrška dobrim idejama LDP-a je uvek pružana, a ove najnovije napade lažima ćemo pripisati njegovom očaju u sve neizvesnijoj borbi za prelazak cenzusa", navedeno je u saopštenju vojvođanskog odbora NDS-a povodom Jovanovićevih izjava u Zrenjaninu.

Jovanović je rekao, između ostalog, da lider LSV-a "Nenad Čanak i njegova stranka više ne znače ništa, postali su niko i ništa, postali su Boris Tadić", kao i da je Tadić "isti onaj koji je sa Koštunicom donosio ovaj Ustav, po kome se evo osporava i to autonomije koju ste vi predvideli sopstvenim Statutom".

Pokrajinski odbor NDV-a u saopštenju dodaje da donošenje Statuta AP Vojvodine u skoro nemogućim uslovima političke podeljenosti, ustavne odredbe o finansiranju pokrajine i unapređenje položaja nacionalnih manjina u skladu sa najvišim evropskim standardima, "možda mogu za nekoga biti nedovoljan dokaz jasne vizije gde i u kom pravcu treba da se kreće Vojvodina u političko-pravnom smislu".

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару